Nole ukrotio Iznerove servise i plasirao se u četvrtfinale

Auto Draft

Trostruki šampion i branilac titule na turniru u Indijen Velsu plasirao se u svoje osmo četvrtfinale prvog Mastersa sezone.

Novak je u trećem kolu „BNP Paribas Open“-a pronašao rešenje za snažne servise Džona Iznera (18. nosilac) i savladao ga rezultatom 6:4, 7:6 (7:5). Susret je trajao jedan čas i 31 minut, a srpski teniser je tokom ovog perioda načinio samo 11 neiznuđenih grešaka.

Bio je to njihov osmi okršaj nakon kojeg je Novak povećao prednost u međusobnim duelima nad Amerikancem na 6-2.

Novak je od početka susreta savršeno čitao servise rivala, ne dozvolivši mu nijednu brejk loptu u prvom delu meča. Nagrada u vidu brejka stigla je u sedmom gemu, koji mu je posle 30 minuta doneo osvajanje seta.

Izner je u drugom setu pokazao znatno bolju igru i time povećao stepen neizvesnosti. Novak je u prvom delu spasio dve brejk lopte, a kako se približavao kraj seta taj-brejk je bio sve izvesniji. Najbolji teniser sveta je sa jednim mini brejkom više (2-1) i drugi set rešio u svoju korist, 7:6 (7:5).

„Džon je odlično servirao i bilo je teško nositi se sa tim. Imao je nekoliko šansi u drugom setu, ali sam uspeo da pobedim”, rekao je Novak. „Bilo je teško napraviti brejk, ali dobro sam odigrao, naročito sedmi gem prvog seta. Drugi set je bio izjednačen, trajao je više od 60 minuta. Veoma sam zadovoljan zbog ove velike pobede.“

Statistika: as poeni (7-8), dvostruke servis greške (1-0), direktni poeni (17-26), neiznuđene greške (11-33).

Nakon 45 mečeva u ovom kalifornijskom gradu Novakov odnos pobeda i poraza je 39-6.

Bernard Tomić, 32. nosilac turnira, biće Novakov protivnik u četvrtfinalu Indijen Velsa u noći između četvrtka i petka (03:00h po našem vremenu).

Australijanac je u trećem kolu posle tri odigrana seta bio bolji od sunarodnika Tanasija Kokinakisa.

Novak i Bernard tri puta su se sastajali do sada, srpski teniser je bez poraza.

„Tomić ima sve više samopouzdanja. Možda su ga uspesi i napredak Kokinakisa i Kirijosa motivisali da se uozbilji i trenira više. Talentovan je, ima igru, očekujem neizvestan meč.“

Fotografija: Getty Images

Podeli post