Nole: Uradio sam šta je trebalo da pobedim Nadala!


Srpski teniser Novak Đoković izjavio je posle pobede u polufinalu turnira u Sinsinatiju nad španskim teniserom Rafaelom Nadalom da je uradio sve što je trebalo da dobije jednog od najboljih tenisera sveta.

“Nadal je jedan od najboljih igrača u istoriji i on se mnogo trudi za svaki poen, tako da, iako sam imao set i brejk prednosti, znao sam da još nije gotovo“, rekao je Novak, prenosi AP.



Nadal je posle meča, koji je izgubio sa 0:2, izjavio da je znao da mora da igra agresivno protiv Đokovića, ali da je srpski teniser sve vreme bio u polju dok je on bio van osnovne linije.

“Nisam bio 100 odsto spreman za meč. Moram da igram na ovom nivou više puta. Znam da mogu da igram na tom nivou“, kazao je Nadal, donedavni prvi reket sveta.

Đoković se u finalu Sinsinatija sastaje sa naboljim svetskim teniserom Rodžerom Federerom, koji je u drugom polufinalnom meču bio bolji od Endija Marija dobivši ga sa 2:0.

Federer, koji je sa 15 osvojenih grend slemova rekorder u istoriji, kaže da se nikada ne opterećuje takvim podacima i da izbegava da čita novinske članke na tu temu.

“Kada sam u igri, kada igram svoju igru mogu da dobijem bilo kog igrača na svetu“, rekao je Federer posle pobede nad Britancem.

“Federer je svakako favorit u borbi za trofej. On je najbolji igrač na svetu. Ipak, ja ću se truditi da ponovim igru kao protiv Nadala i iskoristim maksimalno svoje šanse“, naglasio je Novak uoči finala.

Finale u Sinsinatiju između Đokovića i Federera na programu je danas u 18.30 po srednjoevropskom vremenu. Nagradni fond turnira je tri miliona dolara, pobedniku će pripasti 443.500 dolara, dok će poraženi zaraditi 222.000 dolara.

Izvor: Beta

Podeli post