Nole zatvorio sezonu pobedom nad Rafom!


Branilac titule Novak Đoković (treći nosilac) zabeležio je drugu pobedu u okviru grupe B na završnom turniru u Londonu, ali nije uspeo da se plasira u polufinale, pošto mu je za to bila neophodna pobeda Soderlinga nad Davidenkom. Rus je u meču večernjeg programa bio bolji od Šveđanina u tri seta, rezultatom 7:6 (7:4), 4:6, 6:3 što mu je bilo dovoljno za drugo mesto u grupi.

Nakon skoro dva sata borbe, srpski teniser je savladao večitog rivala, Rafaela Nadala sa 2:0, po setovima 7:6 (7:5), 6:3 i tako smanjio međusoban „score“ protiv Nadala na 7-14.

Prvi set počeo je na nespecifičan način kada su u pitanju dueli Đokovića i Nadala. Teniseri su nizali greške, što je rezultiralo brejkovima u startna tri gema. Novak je poveo sa 3:1 i tu prednost čuvao do osmog gema, kada Nadal uspeva da dođe do ribrejka i poravna rezultat na 4:4. Set je ušao u taj-brejk, u kome je Novak nakon dva mini-brejka poveo sa 6:2. Iskoristio je tek četvrtu set loptu za 7:6 (7:5).

U nastavku susreta, Novak je zaigrao bolje, napravio prvi brejk u četvrtom gemu, poveo sa 3:1, potom i 4:1 i tu razliku držao do kraja meča.

Nole zabavlja publiku u „O2 areni“ nakon meča:



Srbin je čitavu sezonu „izgurao“ u visokom ritmu, odigrao najveći broj mečeva (97) i bez povrede, što je u velikoj meri prouzrokovalo zasićenost i umor našeg teniskog asa.

“Premoren sam i mislim da je očigledno da se ne krećem najbolje i da nemam toliko snage kao na turnirima u Parizu i Bazelu. Ne mislim da je trebalo drugačije da uradim neke stvari, trudim se da pobedim na svakom meču. Na žalost, umor me je stigao na turniru na kojem je trebalo da budem najspremniji“, rekao je Novak posle pobede nad Nadalom.

“Međutim, u Londonu sam pobedio na dva od tri meča u grupi i ako danas završim sezonu, biću zadovoljan svojim rezultatima. Nadam se da ću se dobro odmoriti pred početak takmičenja sledeće godine“, dodao je najbolji srpski teniser.

Za dve pobede na turniru, Novak će biti nagrađen sa 400 ATP poena.

Podeli post