Nole zaustavljen u četvrtfinalu Monte Karla

Drugi teniser sveta nije uspeo da se plasira u polufinale „Monte-Carlo Rolex Masters“-a i približi se na dva koraka od osvajanja svoje treće titule u Monaku.

Novak je u četvrtfinalu trećeg Mastersa u sezoni poražen od Belgijanca Davida Gofana (10) rezultatom 1:2, po setovima 2:6, 6:3, 5:7 posle dva časa i 35 minuta.

Na ishod prvog seta najveći uticaj su imali izuzetna igra Gofana i greške Novaka. Belgijski teniser je brejkovima u uvodnom i petom gemu stekao prednost nad drugim igračem ATP liste i posle osam odigranih gemova poveo sa 1:0.

Novak je u drugom setu vidno podigao nivo igre. U četvrtom gemu je dočekao „svojih pet minuta“, stigao do prvog brejka u meču i najavio preokret. Taj brejk se ispostavio kao ključan da mu set pripadne rezultatom 6:3, iako je u sedmom gemu imao dve prilike da na servis protivnika ovaj period igre ranije privede kraju.

Đoković je poveo sa 4:2 u trećem setu, ali je dozvolio rivalu da se rezultatski vrati i izjednači. Gofan je sigurnom igrom i verom u pobedu uspeo i da je ostvari još jednim brejkom u 12. gemu, iskoristivši svoju petu meč loptu.

„Krenuo sam sporo, verovatno jer su mečevi koje sam odigrao u 2. i 3. kolu bili veoma dugi. Ali kako je meč odmicao, osećao sam se bolje. Fizički sam se osećao dobro. Imali smo dosta dugih razmena. David je veoma brz igrač. Mislim da sam igrao veoma dobro od početka drugog seta, do sredine trećeg. Međutim, tada mi je opao servis i meč se okrenuo na drugu stranu. Imao sam svoje šanse, ali ih nisam iskoristio“, rekao je Novak.

Statistika: as poeni (4-3), dvostruke servis greške (4-2), direktni poeni (37-29), neiznuđene greške (38-35).

Pred Novakom je pauza od dve nedelje što se tiče ATP turnira. Povratak na teren uslediće u Madridu, gde će se od 7. do 14. maja odigrati drugi Masters turnir na šljaci u 2017. godini.

Pre dvanaest meseci Novak je osvojio „Mutua Madrid Open“ pobedom u finalu nad Endijem Marejem rezultatom 6:2, 3:6, 6:3.

Fotografija: Getty Images

Podeli post