Nole završava sezonu na trećem mestu ATP liste!


Photo: Zdravko Stambolija

Na novoj ATP rang listi koja je objavljena u ponedeljak, 29. novembra 2010. nema značanijih promena među prvih deset tenisera.

Zahvaljujući plasmanu u polufinale završnog turnira u Londonu, Nole je nagrađen sa 400 ATP poena koji su mu zagarantovali kraj sezone na poziciji broj tri sa 6.035 bodova. Ovo je Novakova četvrta sezona u nizu koju završava na trećem mestu svetske rang liste.

Na prvom mestu je i dalje Rafael Nadal sa neverovatnih 12.150 poena, dok je šampion Londona povećao svoju prednost nad Novakom i sada ima 9.145 poena.

Endi Mari i Robin Soderling zamenili su pozicije. Top 10 na kraju 2010. godine izgledaće ovako:

1. Rafael Nadal (Španija)
2. Rodžer Federer (Švajcarska)
3. Novak Đoković (Srbija)
4. Endi Mari (Velika Birtanija)
5. Robin Soderling (Švedska)
6. Tomaš Berdih (češka)
7. David Ferer (Španija)
8. Endi Rodik (SAD)
9. Fernando Verdasko (Španija)
10. Mihail Južnji (Rusija)

Reprezentativcima Srbije Viktoru Troickim i Janku Tipsareviću pridružio se Nole, a očekuje se još dolazak šampiona Londona u dublu, Nenada Zimonjića, kada će veličanstvena četvorka biti kompletirana pred duel protiv Francuza u finalu Dejvis kupa od 3. do 5. decembra u Beogradskoj Areni.

Kako sada stoje stvari Novak i Viktor nastupiće za Srbiju u singlu, dok će dubl kombinaciju sačinavati Zimonjić i Tipsarević. Naravno, selektori će imati pravo na izmene jedan čas pre početka meča.

Finalisti ATP World Tour finala, Rafael Nadal i Rodžer Federer složili su se da su na strani Srbije veće šanse za podizanje Salatare.

“Nikad nema izrazitog favorita, ali je Srbija u prednosti. Delom što igra kod kuće, a delom zbog Novaka Đokovića. Ako on dobije oba singla, uz kvalitet srpskog dubla, čini mi se da će Francuzi teško ostvariti uspeh“, smatra prvi teniser sveta.

“Mislim da će finale biti dostojno značaja takmičenja. Jednostavno, pred punom dvoranom u sjajnoj atmosferi, tako treba da izgleda bitka za pehar. Srbija je favorit, ima bolje igrače kada se pogleda ATP lista, ali su i birali podlogu, što može da presudi“, ocenio je Federer.

Žreb za raspored mečeva po danima biće obavljen u četvrtak, 2. decembra od 12:15h u Beogradskoj Areni.

Podeli post