Nole želi još ATP titula u 2011.


Photo: AP

Posle fantastične prve polovine 2011. godine, Nole, najbolji teniser sveta u vitrini ima osam trofeja osvojenih ove sezone. Dvadesetčetvorogodišnji Srbin ima cilj da obogati kolekciju do kraja godine.

I najnovija ATP lista, objavljena u ponedeljak 25. jula, dokaz je da je Nole najbolji igrač na planeti u ovom trenutku.

Nakon što je postao šampion Vimbldona i 25. igrač – broj 1 na ATP listi, Novak se vratio u Beograd gde ga je dočekalo i sa njim proslavilo 100.000 navijača. Ubrzo se pridružio saigračima iz Dejvis Kup tima Srbije u Halmštadu za četvrtfinalni duel protiv Švedske. Vladajući šampioni uspešno su prebrodili prepreku i plasirali se u polufinale drugu godinu za redom. U Beogradskoj Areni će ugostiti Argentinu u septembru u pokušaju da izbore finale.

Kao i ostali vrhunski igrači, Nole je odložio reket i otišao na odmor. Posle skoro mesec dana, došlo je vreme da počne pripreme za turnire US Open Serije i sezonu betona u Severnoj Americi. Novak učestvuje na dva ATP Mastersa, u Montrealu i Sinsinatiju, a zatim i na Flašing Medouzu, gde se nada da osvoji svoju prvu titulu na US Openu.

Najbolji svetski igrači Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer učestvovaće na Rodžers Kupu koji se igra od 8. do 14. avgusta.

Prva četiri nosioca, Nole, Rafa, Rodžer i Endi, bili su šampioni od 2004.godine. Nole je bio šampion 2007., Federer 2004. i 2006., Nadal je osvojio Rodžers kup 2005. i 2008., a Mari je dvostruki branilac titule, osvojio je kanadski Masters 2009. i 2010.

Rodžers kup ima nagradni fond $ 2.430.000.

Žreb za šesti Masters turnir u sezoni biće objavljen u petak 5. avgusta posle podne po lokalnom vremenu.

Podeli post