Noletov program turnira do kraja 2013.

Noletov program turnira do kraja 2013.

Prvih sedam meseci tekuće teniske sezone je iza nas. Tokom proteklog perioda Novak je učestvovao na jedanaest turnira, od kojih je osvojio tri: Australijen Open, Dubai i Monte Karlo.

U nastavku kalendarske godine, Novak će nastupiti na osam turnira i braniti ukupno 5.810 ATP poena.

Nepunih mesec dana nakon Vimbldona najbolji teniser sveta braniće titulu na „Rogers Cup“-u u Montrealu. Kanadski Masters šesti je po redu turnir iz ove kategorije u 2013. godini, a održaće se od 5. do 11. avgusta.

Odmah nakon Montreala, Novak će učestvovati na jedinom Masters turniru koji do sada nije osvajao. U pitanju je „Western & Southern Open“ u Sinsinatiju, gde je Novak stigao do finala prošle godine. Prema tome, predstoji mu odbrana 600 ATP poena.

US Open, poslednji Gren Slem u 2013. godini, na programu je od 26. avgusta do 8. septembra. Prošle godine Novak je zaustavljen u meču za titulu od Britanca Endija Mareja tako da će braniti 1.200 bodova.

Nakon letnje američke turneje Novak će se uputiti ka Beogradu gde će sa kolegama iz reprezentacije odigrati polufinalni okršaj Dejvis kupa protiv selekcije Kanade (13. – 15. septembar).

Iz Beograda srpski teniser putuje u Kinu, gde će učestvovati na turniru u Pekingu (30. septembar – 6. oktobar) i Šangaju (6. – 13. oktobar). Prošle godine, Novak je ubedljivo trijumfovao na azijskoj turneji i osvojio 1.500 poena. Najpre je u finalu „China Open“-a savladao Žoa-Vilfrida Congu, a nedelju dana kasnije na „Shanghai Rolex Masters“-u Endija Mareja.

Poslednji Masters u 2013. odigraće se u prestonici Francuske, Parizu od 28. oktobra do 3. novembra. Na „BNP Paribas Masters“-u prvi reket sveta braniće svega 10 poena, jer je takmičenje 2012. završio u drugom kolu.

Vrhunac sezone rezervisan je za ATP World Tour Finale (4. novembar – 11. novembar). Nakon pet fantastičnih pobeda prošle godine Nole je svojoj kolekciji dodao drugi Masters kup trofej. U finalu Londona Novak je savladao Švajcarca Rodžera Federera, tako da će braniti maksimalnih 1.500 poena.

Povoljan ishod Dejvis kup okršaja između Srbije i Kanade u septembru značiće plasman naše reprezentacije u drugo finale ovog takmičenja, koje je planirano za period između 15. do 17. novembra.

Fotografija: Getty Images

Podeli post