Noletu pehar za broj 1, srpski dubl preokretom do drugog kola u Montrealu


Prvi i 24. teniser sveta, Novak Đoković i Janko Tipsarević uspešno su startovali u konkurenciji parova na Masters turniru u Montrealu.

Naša kombinacija suočila se sa gubitkom prvog seta, da bi potom u svoju korist rešila predstojeća dva protiv Marka Novlsa i Filipa Pečnera – 5:7, 6:3, 12:10.

U drugom kolu Rodžers kupa Nole i Janko sastaće se sa sedmim nosiocima iz Poljske, Firstenbergom i Matkovskim.

Pred početak večernjeg meča između Jarka Nieminena i Huana Martina del Potra na centralnom terenu, ATP je Noletu odao priznanje kao novom prvom igraču sveta.

„Izuzetna mi je čast da primim ovaj trofej jer znam koja su velika teniska imena do ovog pehara dolazila u teniskoj istoriji. Naravno da mi je posebna čast to što mi je trofej uručen baš u Montrealu gde sam svojevremeno, 2007. osvojio svoj najveći turnir u to vreme“, rekao je Novak.



“Broj talentovanih igrača koje imamo u muškom tenisu je na najvećem nivou od kada takmičenja postoje, imamo zaista velike šampione. To čini Novakove uspehe još izvanrednijim. On u potpunosti zaslužuje mesto broj jedan na svetskoj listi i smatram privilegijom to što mogu sa ovog mesta da pozdravim njegova neverovatna ostvarenja u ovoj godini” , rekao je predsednik Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP) Adam Helfant.

Svoj nastup u singlu na kanadskom Mastersu, koji je osvojio 2007. godine, Nole će započeti u sredu oko 21.00h po našem vremenu (pomeren sa utorka zbog kiše) susretom drugog kola protiv Nikolaja Davidenka (Rusija) koji je sa 6:3, 6:3 bio bolji od Flavija ćipole (Italija).

Podeli post