Novak Đoković zaustavljen je u osmini finala „Rolex Monte-Carlo Masters“-a posle dva časa i 52 minuta igre pune preokreta.

Najbolji srpski teniser je u jednom krajnje čudnom meču poražen od Italijana Lorenca Muzetija (ATP #21) rezultatom 1:2, po setovima 6:4, 5:7, 4:6.

Veliki uticaj na razvoj situacije na terenu (tokom prva dva seta) imao je vetar, a viđeno je čak 15 brejkova! Prvi nosilac je više grešio od rivala i to ga je koštalo trijumfa.

Novak se prvi rezultatski otcepio u četvrtom gemu prvog seta i poveo sa 3:1. Lorenco je odmah vratio vrejk, ali i pretrpeo novi. Iako je imao 5:2 i ukupno tri set lopte u naredna dva gema, Novak je do seta došao tek nakon oduzimanja servisa u poslednjem gemu.

Onako kako je završen prvi set, počeo je drugi. Brejkom. Tačnije, serijom brejkova. Tokom prva četiri gema nijedan teniser nije uspeo da iskoristi prednost servisa. Novak je na 2:2 konačno došao do servis gema i poveo sa 3:2. Novim brejkom, četvrtim u nizu protiv Muzetija, srpski teniser je poveo sa 4:2. Italijan je vratio brejk, a zatim i izjednačio na 4:4. I ne samo to, oduzeo je Novaku servis u narednom gemu, poveo sa 5:4 i došao u poziciju da servira za izjednačenje u setovima. Iako je Muzeti imao 30:0, Novak je vezao četiri poena i vratio se u set. Novim brejkom (bez izgubljenog poena), italijanski teniser je ponovo došao nadomak osvajanja seta. Ovog puta, to mu je pošlo za rukom. 7:5 posle 70 minuta i devet brejkova u setu.

Situacija na terenu stabilizovala se u odlučujućem setu. Pri rezultatu 1:1 usledila je jednočasovna pauza zbog kiše u Monte Karlu. Po povratku na teren igrao se gem za gemom, bez brejkova do sedmog gema, kada je Muzeti oduzeo Novaku servis i poveo sa 4:3. Igrao je Italijan sigurnije u nastavku i potvrdio brejk za 5:3. Pri vođstvu Muzetija od 5:4 Novak je propustio jednu brejk loptu. 21-godišnji Muzeti koristi četvrtu meč loptu i beleži najveću pobedu u karijeri.

Statistika meča: as poeni (1-6), dvostruke servis greške (6-0), direktni poeni (26-26), neiznuđene greške (46-32), broj osvojenih poena (96-101).

Novak će iz Monte Karla otputovati u Banja Luku gde ga sledeće nedelje očekuje nastup na „Srpska Open“-u, turniru iz serije 250.

Fotografija: Profimedia

Podeli post