Novak bez izgubljenog seta do polufinala Madrida!


Photo by Arthia Fernández

Najbolji sprski teniser nastavlja sa sjajnim partijama na Masters turniru u Madridu (šljaka, 3.700.000 evra).

Bez izgubljenog seta i nakon 104 minuta igre, Novak se plasirao u polufinale turnira „Mutua Madrileña Madrid Open“, nakon što je u petak savladao Hrvata Ivana Ljubičića (54) rezultatom 6:4, 6:4.

Tokom celog meča sevali su snažni udarci sa obe strane, koji su činili duel izuzetno atraktivnim.

Najveći uticaj na ishod prvog seta imao je procenat ubačenih prvih servisa. Novak je ostvario 75%, za razliku od 49% hrvatskog tenisera. Odlučujući brejk pao je u devetom gemu, isti je pripao Novaku, da bi u sledećem na svoj servis potvrdio osvajanje prvog seta rezultatom 6:4.

Novu priliku da oduzme servis Ljubičiću, Novak je dobio u početnom gemu drugog seta. Nije uspeo da je iskoristi, da bi u sledećem gemu spasio dve brejk lopte. Konačno, u sedmom gemu, Novak posle dva fantastična poena stiže do brejka i prednosti od 4:3. I to je bilo dovoljno da se meč privede kraju bez većih problema.

Tokom susreta, Novak je načinio 21 viner, četiri više od Ljubičića, a bio je bolji i kada su u pitanju neiznuđene greške (30:37).

A u polufinalu Mastersa u Madridu… Rafael Nadal! Biće to čak 18. duel srpskog i španskog igrača. Trenutno je 13-4 za Španca.

Nadal je u svom četvrtfinalnom meču nadigrao sunarodnika Fernanda Verdaska (7. nosilac) rezultatom 6:4, 7:5.

U konkurenciji parova, Đoković i Vemić nisu uspeli da se plasiraju u polufinale turnira, pošto su posle velike borbe poraženi od para Aspelin (Švadska) / Mudi (Južnoafrička republika) rezultatom 6:4, 3:6, 9:11.

Podeli post