Novak bez milosti prema Šardiju!


Još jedna divna noć za Srbiju, za srpski tenis… Neispavani i iscrpljeni ljudi širom Evrope sigurno će biti zadovoljni, jer je Novak savladao 68. igrača planete, Žerimija Šardija iz Francuske.

Srbin je na Rod Lejver Areni za 103 minuta igre, po setovima 7:5, 6:1, 6:3 furioznom i silovitom igrom „oduvao“ francuskog pulena sa terena i plasirao se u treće kolo Australijen Opena.

Sve je počelo bez preterane vatre i atraktivnih poena. Obojica tenisera su uspešno čuvali svoj servis ne dozvoljavajući jedan drugom da bilo šta konkretno učine po tom pitanju. Novak je bio uspešniji u prvom setu i dozvolio samo nekoliko poena Žeremiju pri svom servisu. Pri rezultatu 6:5 na servis mladog Francuza, Novak pravi prvi brejk, a samim tim i osvaja prvi set.

U drugom setu „pravi“ Novak sa prošlogodišnjeg Australijen Opena se budi, počinje maksimalno da koristi svoj servis, diktira agresivnu igru na mreži, pruža plejadu odličnih udaraca, iskusno čita servisa Francuza i stvara pravi „pokretni zid“ na terenu, koji mu donosi dva brejka, čime dobija i drugi set sa 6:1.

Treći set počinje takođe u punoj brzini, diktiran razarajućim tempom Noleta. Dva puta za redom oduzima servis Šardiju. Početni uradac i dalje odlično funkcioniše, međutim Francuz se vraća i pravi brejk smanjujući rezultat u 3. setu. Možda bi mu povratak i uspeo protiv nekog slabijeg tenisera, ali Novak na kraju pokazuje zbog čega je broj 3 na svetu. Pri rezultatu 5:3 (40-30), na servis Žeremija, Srbin dolazi do prve meč lopte koju koristi posle nekoliko razmena udaraca.

Novak je nakon meča ponovio da je pravo zadovoljstvo igrati u Australiji, da se oseća sveže, i da navijači, kompletna atmosfera i harmonija najmanjeg kontinenta predstavljaju posebnu draž za njega i ti važni faktori se odražavaju na njegovu igru.

Amer Delić biće Noletov rival u trećem kolu prvog Grend Slema sezone. Amerikanac je posle maratona savladao 28. nosioca, Francuza Matjea rezultatom 1:6, 3:6, 6:3, 7:6(3), 9:7.

Srbin i Amerikanac sastali su se u Vimbldonu 2007. godine, kada je trijumf pripao Novaku nakon četiri odigrana seta.

Podeli post