Drugi teniser sveta nije uspeo da zabeleži pobedu u poslednjem meču u okviru grupe „Bjorn Borg“ i plasira se u polufinale Nitto ATP finala.

Novak je u odlučujućem meču uvodne faze poražen od Švajcarca Rodžera Federera (3) rezultatom 4:6, 3:6, čime je izgubio sve šanse da sezonu završi na poziciji broj 1 svetske rang liste.

Federer je ceo meč odigrao na izuzetno visokom nivou ne dozvolivši Novaka da mu ugrozi servis. Srbin je sa druge strane odigrao daleko ispod svojih mogućnosti, sa manje direktnih poena i više grešaka od svog rivala. Sa ukupno tri brejka u oba seta Federer je posle četiri godine dobio meč protiv Novaka i plasirao se među četiri najbolja u Londonu.

Statistika: as poeni (2-12), dvostruke servis greške (3-12), direktni poeni (14-23), neiznuđene greške (13-5), broj osvojenih poena (44-67).

Novak će iz Britanije otputovati u Španiju gde ga od 18. do 24. novembra očekuje nastup za reprezentaciju Srbije u okviru Dejvis kupa.

Novi format ovog reprezentativnog takmičenja imaće premijeru se u Madridu, a inicijalnu fazu čini šest grupa sa po tri zemlje. Srbija je u grupi A sa Francuskom (1) i Japanom.

Pobednici grupa i dva najbolja drugoplasirana tima ostvariće plasman u četvrtfinale.

Fotografija: ATP Tour

Podeli post