Novak bez titule na Mastersu u Majamiju!


Novak Đoković nije uspeo da osvoji trinaestu titulu u karijeri, drugu u 2009. godini.

U finalu „Sony Ericsson Open“-a, srpski teniser poražen je od Britanca Endi Mareja rezultatom 0:2, po setovima 2:6, 5:7.

Susret je trajao 1 sat i 42 minuta, a odigrano je 134 poena, od kojih je 77 pripalo šampionu.

Ovo je ujedno i treći uzastopni trijumf Britanca nad Novakom, ali je i dalje prednost u međusobnim duelima na strani Srbina – 4:3.

Na samom startu meča Endi je pokazao zašto je trenutno najbolji teniser u tekućoj sezoni. Dva puta uzastopno je brejknuo Novaka, u prvom i trećem gemu, što mu je bilo dovoljno da bez većih problema povede u setovima.

I u drugom setu, Novak je nastavio da greši, tako da Marej odmah stiče brejk prednosti. Nakon kratke pauze, uloge na terenu su se obrnule. Đoković je bio taj koji je profitirao zahvaljujući agresivnoj i preciznoj igri, a broj grešaka Britanca se znatno povećao. Novak vezuje dva brejka i stiže do prednosti od 5:2.

Pri vođstvu od 5:3, Novak je servirao za izjednačenje u setovima, imao dve set lopte, i obe propustio. Marej pravi brejk, potom poravnava rezultat na 5:5. Uz mnogo sreće, četvrti teniser sveta pravi još jedan bitan brejk, koji je krunisao trijumfom u narednom gemu na svoj servis.

“Mislim da sam i ovog puta upravo ja bio najveći neprijatelj samom sebi. Ponovo sam se mučio da se priviknem na vrućinu“, rekao je Novak posle sedmog poraza u 19. ATP finalu u karijeri.

Za plasman u finale Masters 1000 turnira u Ki Biskejnu, Novak će dobiti 600 ATP poena i ček na 295.500 dolara.

Sledeće nedelje, Novak će odmarati, a povratak na teren ga očekuje 12. aprila u Monte Karlu, kada i zvanično startuje sezona turnira na šljaci.

Podeli post