Novak bolji od Belučija za 250. Masters pobedu

Novak bolji od Belučija (6:3, 7:6)

Posle tačno mesec dana koliko je prošlo od finalnog okršaja na Vimbldonu, Novak se vratio na teren u pojedinačnoj konkurenciji i zabeležio prvu pobedu u Kanadi.

Najbolji teniser sveta je u drugom kolu „Rodžers kupa“ posle dva odigrana seta iz daljeg toka takmičenja izbacio Tomaza Belučija – 6:3, 7:6 (7:4) i uvećao prednost nad Brazilcem u međusobnim susretima na 4-0.

Prvi set trajao je čak 52 minuta, a Novaku je prilično dugo trebalo da uđe u ritam i svede neiznuđene greške na minimum. Prvu od četiri brejk šanse u setu Srbin je iskoristio u osmom gemu, poveo sa 5:3, potom potvrdio brejk i otišao na pauzu sa prednošću od 6:3.

U drugom setu se igrao gem za gemom, a teniseri su imali ukupno pet šansi za brejk (tri Novak, dve Beluči). Novak je bio sigurniji u taj-brejku i sa jednim mini brejkom više obezbedio prolaz u naredno kolo.

Meč je trajao jedan čas i 50 minuta nakon kojih je Novak upisao 250. pobedu na turnirima iz Masters serije.

„Uslovi su bili veoma teški i spori, mislim da je to više odgovaralo Belučiju. Odigrao je solidno, vraćao je mnogo loptica i servirao je veoma dobro. U drugom setu smo obojica imali prilike za brejk. Uspeo sam da ostanem miran u ključnim trenucima, da sačuvam svoj servis i dobijem taj-brejk“, rekao je Novak. „Ovo mi je bio prvi meč na tvrdoj podlozi od Mastersa u Majamiju u martu. Bilo mi je potrebno vreme da uđem u svoj ritam.”

Statistika: as poeni (3-5), dvostruke servis greške (1-0), direktni poeni (27-14), neiznuđene greške (31-28).

Pred Novakom je dan pauze kada je u pitanju singl.

Meč osmine finala Mastersa u Montrealu prvi nosilac će odigrati u četvrtak, a rival će mu biti Džek Sok (SAD) koji je iznenadio 14. nosioca, Grigora Dimitrova (Bugarska) – 5:7, 7:6, 7:5.

Biće ti prvi međusobni duel Srbina i Amerikanca u karijeri.

Podeli post