Novak bolji od Bolelija! Federer se povukao zbog iscrpljenosti!


Novak Đoković pobedom je startovao sezonu na travi u pojedinačnoj konkurenciji.

četvrti teniser sveta i drugi nosilac turnira u Haleu maksimalnim rezultatom od 2:0, po setovima 7:5, 6:2, savladao je 66. igrača sveta, Italijana Simona Bolelija u meču koji je trajao 85 minuta.

Boleli je u trećem gemu uvodnog seta prvi došao do dve prilike da oduzme servis Novaku, ali je Srbin bio uspešan u misiji spašavanja brejk lopti. U nastavku je Novak bio taj koji je nizao šanse za brejk, da bi iskoristio tek četvrtu set (brejk) loptu u poslednjem, dvanaestom gemu, za vođstvo od 7:5.

Novak se u drugom setu potpuno oslobodio pritiska koji nosi prvi meč na nekom turniru. To je rezultiralo brejkom u četvrtom gemu, koji je bio sasvim dovoljan da rutinski privede kraju duel prvog kola posle 6:2 nakon još jednog brejka.

“Prilično dobro sam odigrao prvi ovosezonski meč na travi. Prvi mečevi na turniru su uvek teški. Do sada sam igrao na šljaci gde se dosta klizate i imate dužu razmenu udaraca. Moram da se prilagodim na novu podlogu, ali i da popravim kretanje na travi“, rekao je Novak.

“Boleli je dobro udarao. Znao sam da ima jak forhend. Ali mučio se da sačuva servis i ja sam to uspeo da iskoristim“, dodao je glavni favorit turnira, pošto je Švajcarac Rodžer Federer otkazao učešće zbog iscrpljenosti.

Rival srpskog tenisera u drugom kolu „Gerry Weber Open“-a biće Francuz Floren Sera (56), koji je nakon tri odigrana seta bio uspešniji od Dudija Sele iz Izraela.

Đoković i Sera dva puta su odmerili snage do sada, a trenutno je 1:1. Poslednji put su se sastali pre više od dve godine, u prvom kolu turnira u Roterdamu, kada je trijumf pripao Novaku rezultatom 7:6, 6:4.



Novak i Viktor će u sredu pokušati da se plasiraju u četvrtfinale u konkurenciji parova na turniru u Haleu. Protivnici u drugom kolu biće im Nemci Nikolas Kifer / Miša Zverev, a meč je na programu oko 15.00h.

Podeli post