Novak dokrajčio Stahovskog i plasirao se u treće kolo Rolan Garosa!


Novak Đoković danas je u svoju korist završio posao koji je započeo u četvrtak uveče.

četvrti nosilac na Rolan Garosu savladao je 110. igrača sveta, kvalifikanta iz Ukrajine, Sergeja Stahovskog rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 6:4, 6:1.

Prvi set odlučen je posle jednog brejka, koji je Novak načinio u četvrtom gemu.

Stahovski je u drugom setu zaigrao znatno ozbiljnije i poveo sa 4:1. Nole je vratio brejk, izjednačio na 4:4, a potom još jednom oduzeo servis Ukrajincu za vođstvo od 2:0 u setovima posle 6:4. Ovde je susret prekinut zbog mraka, a nastavljen je u petak oko 12.40h.

U trećem setu srpski teniser uspostavio je apsolutnu dominaciju i vrlo brzo poveo sa 5:0. Stahovski u narednom gemu dolazi do brejka, koji Novak vraća u predstojećem za konačnih 6:1 u odlučujućem setu.

Statistiku meča možete pogledati ovde:
http://www.rolandgarros.com/en_FR/scores/stats/day11/1088ms.html

U trećem kolu Otvorenog prvenstva Francuske, Novak će se sastati sa 29. nosiocem Filipom Kolšrajberom iz Nemačke koji je danas završio juče započeti meč protiv Huana Karlosa Ferera. Konačan rezultat meča – 6:4, 2:6, 6:4, 6:7 (3:7), 6:3.

Biće to drugi susret srpskog i nemačkog tenisera. Jedini njihov duel pripao je Novaku u trećem kolu prošlogodišnjeg Masters turnira u Indijen Velsu (6:3, 6:2).

Podeli post