Fenomenalan start Novaka na Otvorenom prvenstvu SAD.

Svega jedan čas i 34 minuta bilo je potrebno drugom nosiocu da dođe do pobede u prvom kolu US Opena protiv 84. tenisera sveta Aleksandra Mulera (Francuska) rezultatom 6:0, 6:2, 6:3.

Ova pobeda bila je dovoljna Novaku da se u ponedeljak, 11. septembra (nakon završetka turnira) vrati na prvu poziciju ATP liste i započne 390. nedelju na vrhu.

Meč na Artur Eš stadionu počeo je oko 23 časa po lokalnom vremenu, nakon zvanične ceremonije otvaranja poslednjeg gren slema u sezoni.

Novak je silno ušao u duel osvojivši prvih osam gemova za svega 30 minuta. Uspeo je Francuz krajem drugog seta da vrati jedan brejk zahvaljujući greškama Novaka, ali to nije bilo dovoljno da meč okrene u drugom pravcu. Novim brejkom, šestim od početka susreta, semafor je pokazivao 2:0 u korist srpskog tenisera nakon tačno 60 minuta.

Ravnopravna igra vodila se tokom prvih šest gemova trećeg seta. Muler je svoja prva tri servis gema dobio bez izgubljenog poena, a onda mu je Novak oduzeo servis koji je bio potreban da se dođe do 82. pobede na terenima Flešing Medouza.

Statistika: as poeni (6-4), dvostruke servis greške (5-4), direktni poeni (32-11), neiznuđene greške (23-17), broj osvojenih poena (77-50).

Novak će u drugom kolu US Opena u sredu igrati protiv Bernabea Zapate Miraljesa, 76. igrača ATP liste, sa kojim se do sada nije sastajao.

Prošle godine Novak zbog statusa vakcinacije nije nastupio u Njujorku, tako da ne brani poene.

Fotografija: Profimedia

Podeli post