Novak: Kada nastupamo za svoju zemlju uvek nađemo snagu!


Photo: Beta

Nakon istorijskog uspeha i plasmana u četvrtfinale Dejvis kupa, Novak je izjavio da su američki teniseri Džon Izner i Sem Kveri sve iznenadili dobrom igrom koju su pokazali u „Beogradskoj areni“.

Novak je osvojio odlučujući poen za Srbiju u meču protiv SAD, da bi nešto kasnije Sem Kveri u meču bez rezultatskog značaja savladao Viktora Troickog, za konačnih 3:2.

„Amerikanci su nas sve iznenadili. Nismo očekivali ovako snažan otpor i da će sve mečeve odigrati ovako motivisano. Pokazali su se kao veoma iskusni, a ne kao da igraju prvi put u Dejvis kupu. čestitam im na tome“, rekao je Novak nakon meča.

Najbolji srpski teniser se još jednom zahvalio publici na sjajnoj podršci.

„Publika je bila izuzetno dobra, naročito danas. Svi su bili emotivno vezani za meč, hteli su da pobedim. Pokazali su da mogu da pruže neverovatnu podršku koja nam je jako značila u protekla tri dana“, rekao je Novak.

Srpski teniser je svestan svojih problema koje mu je zadavao servis.

„Servis me je služio dobro tokom 2009. godine, a pad sam osetio na turniru u Dubaiju. Svestan sam svojih psiholoških nedostataka sa kojima se suočavam prilikom servisa. To mogu da rešim za bukvalno dva dana, jer je sve u glavi“, dodao je drugi teniser sveta.

Pred Novakom je turnir u Indijen Velsu i odbrana četvrtfinala iz 2009. godine.

„Indijen Vels je novi izazov za mene. Prošle godine sam igrao u četvrtfinalu, a godinu dana ranije sa osvojio taj turnir. U Americi pravim dobre rezultate i nadam se najboljem. Već sutra sa ostalim reprezentativcima putujem u istom pravcu.“

Protivnik Srbije u četvrtfinalu Dejvis kupa je Hrvatska, koja je sa 5:0 savladala Ekvador. Ovaj duel odigraće se u Splitu od 9. do 11. jula.

“četvrtfinale je usred gustog rasporeda. Tu su Vimbldon, promena podloge, pa Jankova svadba. Biće teško, ali nama nije prvi put da to radimo. Koliko god da si umoran, kad nastupaš za svoju zemlju uvek nađeš snagu. Prednost domaćeg terena ima veliku ulogu. Naša prednost je što imamo igru i tim za sve vrste podloge. Ako budemo zdravi možemo sve da pobedimo“, završio je Novak.

Podeli post