Beogradska publika uželela se najboljeg srpskog tenisera, ali i on njih. Novak Đoković dobro je raspoložen pred početak takmičenja na Serbia Openu, a njegov osmeh na konferenciji za medije govorio je više od reči.

Svetski broj jedan, spreman je za prvi meč protiv Đerea i raduje se učešću na ovogodišnjem turniru, koji će uvek biti poseban za njega.

„Trudim se da svaki trenutak iskoristim da unapredim sebe na terenu i da tu fizičku spremu povisim, jer je to neophodno za ovaj turnir i ostatak na šljaci. Inače, to je najzahtevnija podloga u našem sportu. Činjenica je da sam u Mote Karlu bio fizički i ovako igrači nespreman to sam na neki način i znao ulazeći u turnir. Međutim, meni nedostaju mečevi, ovo je podloga koja zahteva više provedenog vremena na terenu. Kako na treninzima, ali više na mečevima. Nadam se da ću imati više mečeve sada u Beogradu, nego što sam imao u Monte Karlu. Iskreno, očekujem podršku sa tribina i dobru atmosferu, a to je nešto što uvek daje vetar u leđa“, rekao je Novak.

Objasnio je zatim najbolji srpski teniser i zbog čega je izabrao da igra u Beogradu, odnosno koliko mu znači podrška domaće publike.

„Neke od najvećih rezultata koje sam beležio u karijeri i najbolje sezone su došle posle osvajanja Dejvis kupa upravo pred beogradskom publikom 2011. Nekako su domaći navijači uvek znali da prepoznaju trenutak kada je meni i ostalim igračima potreban taj stimulans i ohrabrenje. Prošle godine je to bio slučaj pred Rolan Garos. Inače, nikada nisam igrao turnir u nedelji uoči Rolan Garosa, ali sam prošle godine to odlučio da uradim. Zato što je to bio Beograd i trebao mi je taj osećaj da dobijem vetar u leđa od publike. To se i ostvarilo, osvojio sam turnir, a ispostavilo se da sam doneo dobru odluku pred Pariz.“

Pariz kao cilj

Za Rolan Garos, Novak veruje da će doći spreman.

„Rolan Garos jeste najveći cilj na ovoj podlozi i delimično sam mislima u Parizu. U smislu, priprema i svega što radim u ovom trenutku, kako bih došao najspremnije moguće.“

Kada je reč o ciljevima na Serbia Openu, nije se ni tu ništa promenilo kod najboljeg srpskog igrača.

„Cilj se naravno ne menja. Želim da doguram što dalje, ne mogu da kažem da bih se zadovoljio nekim četvrtfinalom ili polufinalom, titula je uvek u opticaju, uvek ambicija, ali prvo se skoči pa se kaže hop.“

Otkrio je Đoković i koji su mu planovi pred odlazak u Pariz, odnosno na kojim će se turnirima pripremati.

„Trenutno su u planu Madrid i Rim. Zavisi,opet kako prođem ovde i kako se budem osećao. Onda ćemo odlučiti.“

Srpska družina

U gornjem delu žreba osim Novaka Đokovića tu su još i Lajović, Međedović, Kecmanović, skoro svi domaći igrači. Čini se da nije moglo teže po srpske tenisere.

„Tim, nije izvukao baš idealan žreb. Drago mi je da što je Dominik u Beogradu. Moderator ga je nedavno najavio na žrebu kao prijatelja Beograda, tako ga stvarno i smatramo. Svaki put je bio miljenik publike, nadam se da će tako biti i ovoga puta, ipak je on veliko ime i šampion. Što se tiče žreba, na to ne možemo da utičemo. To je pitanje slučaja i sreće. Skupila se srpska družina u gornjem delu žreba. U sredu igram protiv Đerea ili Hamada, tu je i Kecmanović koji je u izuzetnoj formi imao je izuzetno dobre turnire. Želja svih nas je da neki naš igrač dogura što dalje i da se borimo za titulu. To svi priželjkujemo. Nadam se da će bar neko od nas do polufinala, pa neka bolji pobedi.“

Pohvale za Kecmanovića

Odlično igra Miomir Kecmanović od početka ove godine, što nije promaklo prvom igraču sveta, koji je pohvalno pričao o njemu.

„Evidentan je napredak u Kecmanovićevoj igri. Pre svega to se odnosi na kretnju. Uvek je imao kvalitetne udarce, ali mu je nedostajala ta kretnje napred-nazad, tranzicija iz defanzive u ofanzivu. Mislim da je u tome dosta napredovao. Video sam da je igrao mnogo agresivnije. Dosta vremena Kecmanović je proveo u Americi i odrastao je na tvrdoj podlozi. Njegova igra je kompletna i može da se prilagodi na različitim podlogama. Mislim da je za šljaku njegova igra dosta dobra, jer je on snažan, ima dobru fizičku spremu. Servis je popravio, koje mu nije bio neko oružje. Kecmanović je mlad i ima dosta vremena, zaslužuje da bude rangiran mnogo bolje nego što jeste. Krenuo je u odličnom pravcu, najboljih tri meseca u karijeri, pametno što je preskočio turnire nakon Majamija, da se dobro spremi za šljaku. Verujem da će biti motivisan da ovde napravi značajan rezultat“, zaključio je Đoković.

U Srbiju su svi dobro došli

Veliko je interesovanje inostranih novinara za turnir u Beogradu, a Đoković im je predložio šta da obiđu:

„Ako vam je prvi put ovde, dobro došli, ovde su svi vrlo ljubazni, imamo puno znamenitosti koje možete da obiđete. Srbija je vrlo važna zemlja između istoka i zapada, naš narod je sjajan, komunikativan. Drago mi je što imamo ovaj turnir“, poručio je Novak inostranim novinarima koji prate turnir.

Podeli post