Nestvaran preokret Novaka u trećem kolu Otvorenog prvenstva SAD!

Od 11. septembra ponovo najbolji teniser sveta je nakon 0:2 u setovima za Lasla Đerea, 32. nosioca, uspeo da preokrene, slavi rezultatom 4:6, 4:6, 6:1, 6:1, 6:3 i plasira se među šesnaest najboljih na US Openu.

„Hvala vam što ste ostali do samog kraja. Nadam se da ste uživali u meču. Ja i nisam u prva dva seta. Ovo je jedan od najtežih mečeva za mene u poslednjih par godina. Uspeo sam da se podignem u trećem setu i srećan sam zbog toga. Laslo je odigrao fenomenalna prva dva seta, bio je blizu brejka u petom, ali sam uspeo da sačuvam hladnu glavu i pobedim“, rekao je Novak posle meča.

Poslednji meč večernje sesije na Artur Eš terenu trajao je tri časa i 45 minuta, a završen je nešto posle 01:30h po lokalnom vremenu.

Sa koliko samopouzdanja je Đere odigrao prva dva seta! Hrabro, agresivno i precizno. U rangu top 5 igrača. Dva puta je oduzeo Novaku servis, po jedan brejk u oba seta i došao na set od velikog iznenađenja u Njujorku.

Čekao se samo jedan gem u kome će biti prekinuta dominacija drugog reketa Srbije. Srećom, on je došao vrlo brzo. Novak u drugom gemu trećeg seta konačno pravi brejk, stiže do 2:0, preuzima inicijativu na terenu i otvara seriju od pet gemova u nizu. Set je završen rezultatom 6:1 u korist najboljeg srpskog tenisera.

Sjajnom igrom u nastavku Novak je nastavio u ritmu iz trećeg seta i posle ukupno pet brejkova u četvrtom i petom setu nadigrao fenomenalnog zemljaka i izbegao eliminaciju.

Statistika: as poeni (12-8), dvostruke servis greške (4-2), direktni poeni (34-42), neiznuđene greške (36-57), broj osvojenih poena (146-123).

Hrvatski teniser Borna Gojo, 105. na ATP listi, biće Novakov protivnik u 4. kolu US Opena, u noći između nedelje i ponedeljka u 01:00h po srednjeevropskom vremenu.

Gojo, koji je do glavnog žreba došao kroz kvalifikacije, u trećem kolu je bio bolji od Čeha Jiržija Veselog rezultatom 3:0.

Biće to prvi međusobni duel Novaka i 25-godišnjeg momka iz Splita.

Noletov desktop kalendar za septembar 2023. možete preuzeti ovde.

Fotografija: Profimedia

Podeli post