Novak osvojio prvu ATP titulu u dublu!



Novak Đoković i Džonatan Erlih pobednici su ATP turnira u Londonu u konkurenciji parova.

Srpsko/izraelska kombinacija je nakon izgubljenog prvog seta od Karola Beka i Davida Skoča uspela da se vrati u meč, osvoji predstojeća dva i tako dođe do 250 ATP poena, koji je Novaku doneo skok za 192 pozicije na rang listi dublova, gde od ponedeljka zauzima 201. mesto sa 340 bodova.

Konačan rezultat finalnog meča glasio je 6:7 (6:8), 6:2, 10:3.

Prvi brejk u meču pripao je slovačko/češkom paru za vođstvo od 2:1, potom i 3:1. Uspeli su Srbin i Izraelac odmah da uzvrate na isti način i poravnaju na 3:3. Pri vođstvu od 4:3 imali su Đoković i Erlih jednu brejk loptu, zatim na 6:5 tri vezane brejk lopte. Nisu uspeli da ih iskoriste tako da je na red došao taj-brejk koji je pripao Beku i Skoču rezultatom 8:6 iako je „naš“ tim u jednom trenutku imao prednost od 5:3.

Novak i Erlih su dva puta oduzeli servis protivnicima u drugom setu i osvojili ga ubedljivo 6:2 za 25 minuta.

Srpsko/izraelska kombinacija je imala potpunu kontrolu u super taj-brejku. Dobili su ga rezultatom 10:3.

„U svakom meču odigrali smo neverovatan taj-brejk, bili smo izuzetno fokusirani i odlučni da pobedimo. Srećan sam što sam igrao sa jednim od najboljih dubl igrača na svetu,“ rekao je Novak nakon trijumfa u finalu. „Ovo je moja prva titula na travi uopšte. Igrao sam dva finala i ovo mi mnogo znači.“

„Veoma sam uzbuđen, jer sam titulu čekao veoma dugo, skoro dve godine,“ rekao je Erlih. „Želim da se zahvalim Novaku što je pristao da igra sa mnom. On je dobar prijatelj, svaki minut proveden na terenu sa njim je čast.“

Prema tome, treći teniser sveta ide na Vimbldon (21. jun – 4. jul) sa sedam odigranih mečeva na travi, dva u pojedinačnoj i pet u konkurenciji dublova.

Podeli post