Novak poražen u finalu Mastersa u Sinsinatiju!


Novak nije uspeo da se okiti trećom sezonskom titulom u svom osmom ATP finalu u 2009. godini.

U završnici Masters 1000 turnira u Sinsinatiju, srpski teniser je poražen od prvog igrača sveta, Švajcarca Rodžera Federer maksimalnim rezultatom od 0:2, po setovima 1:6, 5:7.

Federer je tako povećao prednost u međusobnih duelima sa Novakom na 8:4.

Tokom gotovo celog susreta, Federer je imao dominaciju na terenu i u periodu od 90 minuta uspeo da četiri puta oduzme servis Novaku.

četvrti nosilac nije imao rešenje za sjajno raspoloženog Švajcarca tokom prvog seta koji je trajao 32 minuta. Federer je rutinski došao do dva brejka i prednosti od 5:0.

U prva tri gema drugog seta videli smo potpuno novog Novaka koji znatno sigurnijom igrom pravi svoj prvi i jedini brejk u meču za vođstvo od 3:0. Ovu prednost nije uspeo da sačuva, i Federer stiže do izjednačenja – 3:3. Pri rezultatu 5:4 Novak je imao veliku šansu da donese izjednačenje u setovima, no istu ne koristi. Prvi nosilac to kažnjava u jedanaestom gemu, pravi brejk i u narednom gemu na svoj servis bez većih problema dolazi do 16. Masters titule u karijeri.

Novak je tako odbranio prošlogodišnje finale u Sinsinatiju, zbog čega na novoj ATP rang listi neće biti u bodovnom suficitu. ček za finalistu glasi na 222.000 američkih dolara.

- Pokušao sam da pobedim Rodžera, ali on je ovog puta bio predobar. Želim mu pino uspeha na predstojećem US Open-u. Što se tiče samog turnira, meni je u Sinsinatiju uvek bilo lepo i sigurno ću doći i naredne godine – rekao je Novak primajući vicešampionski trofej.

Statistika meča: direktni poeni (18:28), neiznuđene greške (26:21), as poeni (3:7).

Pred Noletom je sedam dana pauze, nakon kojih će uslediti i poslednji Grend Slem turnir u 2009. godini, Otvoreno prvenstvo SAD – US Open.

Na predstojećem US Open-u Novak brani polufinale, gde ga je 2008. godine porazio upravo Rodžer Federer.

Podeli post