Novak poražen u polufinalu Monte Karla

Novak poražen u polufinalu Monte Karla

Novak, branilac titule na “Monte Carlo Rolex Masters”-u i drugi nosilac, nije uspeo da se plasira u finale turnira u Monte Karlu.

Rodžer Federer je ostvario pobedu u dva seta, rezultatom 7:5, 6:2 posle 74 minuta igre.

Bio je ovo njihov 34. međusobni okršaj, Švajcarac vodi 18-16.

Iako je Novak bio ravnopravan u većem delu prvog seta i imao dve set lopte, od početka se videlo da najboljeg srpskog tenisera muči povreda zgloba desne ruke koja ga je onemogućila da pruži svoju najbolju igru.

Federer je napravio brejk u 11. gemu i dobio prvi set sa 7:5. U nastavku je bilo jasno da Novak ne može da parira Švajcarcu, koji je drugi set dobio sa 6:2.

„Razočaran sam jer nisam mogao da igram dobro kao kada sam zdrav. Svaki udarac je bio bolan, naročito prilikom servisa. Nisam mogao da pružim više od ovoga“, rekao je Novak. „Ne želim nikako da umanjim pobedu Rodžera, on je zaslužio da se nađe u finalu, to se ne dovodi u pitanje.”

Statistika meča: as poeni (2-3), dvostruke servis greške (0-1), direktni poeni (14-19), neiznuđene greške (19-21).

Federer će za trofej igrati protiv sunarodnika Stanislasa Vavrinke, koji je bio bolji od Davida Ferera (6:1, 7:6).

Pred Novakom je pauza koju će iskoristiti da zaleči povredu: „Povredu zgloba vučem već 10 dana, ali sam pokušao da ne razmišljam i da ne pričam o tome. Uradio sam sve što sam mogao da je zalečim, uzimao sam lekove, išao na terapije, primao inekcije…. Sada mi sledi period mirovanja. Neću igrati tennis neko vreme, ne znam koliko dugo. Kada zalečim povredu i budem 100% spreman, vratiću se na teren.”

Fotografija: Getty Images

Podeli post