Novak posle drame ipak ostao bez finala u Roterdamu!


Prvi favorit ATP turnira u Roterdamu, Novak Đoković, nije uspeo da se plasira u svoje prvo finale u 2010. godini.

Bolji od Novaka u polufinalnom okršaju bio je ruski teniser Mihail Južnji posle dva taj-brejka – 7:6 (7:5), 7:6 (8:6). Drama je trajala dva časa i 16 minuta, a viđeno je mnogo preokreta.

Presudile su Novakove greške u taj-brejku oba seta. Naš teniser je spasio tri meč lopte, ali ne i četvrtu.

Nakon inicijalnih brejkova u početna dva gema prvog seta, sve do trinaestog teniseri su dominirali na svoj servis. U prvom taj-brejku Južnji je vezao dva mini-brejka nakon Novakovih grešaka za 4:1 i dva servisa. Srpski teniser mu je oduzeo prvi, bio blizu da isto učini i u narednom poenu, ali je sreća izostala. To se dogodilo u jedanaestom gemu kada je Novak vratio rezultatski priključak. Međutim, pri svom sledećem servisu načinio je fatalnu duplu servis grešku, koja ga je koštala seta posle 70 minuta.

Ni u drugom setu nije krenulo povoljno po Novaka. Južnji prvi pravi brejk i stiže do 5:2. Novak je pri servisu Rusa za pobedu spasio dve meč lopte, anulirao brejk, a kasnije i izjednačio na 5:5. Smešio se još jedan taj-brejk u kome je Novak imao vođstvo od 5:2, kada se dogodio neočekivani rasplet. Južnji uspeva da izjednači na 5:5, potom su se desila još dva mini-brejka, da bi još jedna greška Novaka odlučila finalistu (6:8).

Bio je ovo šesti susret između Đokovića i Južnjeg, tako da je sada 3:3 u međusobnim duelima.

Sledeći nastup Novaka očekuje na ATP turniru u Dubaiju (serija 500), koji počinje 22. februara. Srpski teniser u Emiratima brani titulu i 500 poena osvojenih pre tačno godinu dana. Tada je Novak bio bolji od Davida Ferera u finalu (7:5, 6:3).

Podeli post