Novak prejak za Blejka, u osmini finala Majamija protiv Troickog!


Noletova rapsodija na terenu se nastavlja…

I ovaj put ona je trajala manje od jednog časa, samo 52 minuta.

Do 20. pobede u 2011. godini drugi teniser sveta stigao je laganom pobedom od 6:2, 6:0 nad Amerikancem Džejmsom Blejkom u trećem kolu Masters turnira „Sony Ericcson Open“ u Majamiju.

Agresivna igra obojice tenisera obeležila je početak susreta. U ovom nadmetanju uspešniji je bio Novak, prosto je „terao“ trenutno 173. igrača ATP liste na greške i posle dva brejka, u četvrtom i osmom gemu, došao do 6:2.

Akcija rušenja „načetog“ rivala nastavila se u drugom setu gde Nole dolazi do već tradiocionalnog rezultata kada je u pitanju tekuća sezona – 6:0.

Statistika meča: as poeni (5-2), duple servis greške (1-4), direktni poeni (14-8), neiznuđene greške (14-20).

„Ovo što se dešava poslednjih nekoliko meseci je serija iz snova. Igram najbolji tenis u životu. Da budem iskren, uvek mi je najvažnije da se usredsredim na trenutnog protivnika i da odigram što je moguće bolje u datom trenutku. Iz toga onda proizilaze rezultati“, rekao je Novak nakon pobede nad Blejkom.

Poslednji gem meča:





Sa učinkom 20-0 na startu 2011. godine, Novak je treći teniser u istoriji ovog sporta kada je u pitanju niz pobeda od početka godine, odmah iza Džona Mekinroa (39-0) i Ivana Lendla (25-0).

U osmini finala turnira u Ki Biskejnu u utorak, Novak će igrati protiv sunarodnika Viktora Troickog, kao što je to bio slučaj pre sedam dana u Indijen Velsu (trijumf Novaka 6:0, 6:1).

Plasman među 16 najboljih Viktor (17. igrač sveta) je izborio pobedom nad Semom Kverijem rezultatom 2:1 (7:6, 3:6, 7:5).

U međusobnim duelima prvog i drugog reketa Srbije vodi Nole sa 8-1.

Podeli post