Još jedna ubedljiva pobeda u Šangaju donela je Novaku plasman među osam najboljih na pretposlednjem Masters turniru u 2018. godini.

Nole je u trećem kolu „Rolax Shanghai Masters“-a eliminisao 16. nosioca turnira Marka Čekinata dozvolivši mu svega četiri gema – 6:4, 6:0.

Srpski teniser je u prvoj polovini uvodnog seta propustio četiri brejk lopte. U sedmom konačno pravi brejk i preuzima kontrolu nad susretom. Osvojio je osam od narednih devet gemova i rutinski došao do prve pobede nad Italijanom u karijeri, čime mu se revanširao za poraz u četvrtfinalu ovogodišnjeg Rolan Garosa.

Statistika: as poeni (7-3), dvostruke servis greške (0-3), direktni poeni (20-14), neiznuđene greške (11-23), broj osvojenih poena (66-39).

„Veoma sam zadovoljan na koji način serviram u prva dva meča na turniru, što je veoma važno. Činio sam protiv Čekinata sve kako bih odigrao još jedan poen i bio sam agresivan kada je trebalo da budem“, rekao je Novak i dodao: „Drugi set je bio savršen, zaista. Srećan sam što sam uspeo da završim meč na takav način“.

Kevin Anderson (7) biće Novakov protivnik u četvrtfinalu Šangaja u petak. Teniser iz Južne Afrike bio je uspešniji od Grka Stefanosa Cicipasa (10) rezultatom 6:4, 7:6.

Novak vodi 6-1 u duelima protiv Andersona.

Podeli post