Dvadeset i prva pobeda Novaka protiv Stena Vavrinke u karijeri (21-6).

Najbolji srpski teniser je u poslednjem meču dana na centralnom terenu Vimbldona posle dva časa i 6 minuta igre iz daljeg toka takmičenja izbacio Švajcarca rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 6:1, 7:6 (7:5).

Postojala je opasnost da bi meč, ukoliko se oduži, morao biti prekinut zbog policijskog časa u Londonu (23h po lokalnom vremenu), ali je Novak sjajnom igrom uspeo da savlada i rivala i ovo pravilo.

„Izvanredno je ono što Sten radi u njegovim godinama posle nekoliko operacija. Mi smo kao dva starca koja igraju protiv mladića. Odlično sam odigrao prva dva seta, on je podigao nivo igre u trećem, ja sam malo usporio. Bio je na dva poena od prelaska meča u naredni dan. Srećan sam što sam uspeo da trijumfujem pod svim okolnostima“, rekao je Novak posle susreta.

Novak je u meč trećeg kola ušao izuzetno motivisan i raspoložen. Visok nivo krasio je njegovu igru tokom gotovo sva tri seta u okviru kojih je četiri puta oduzeo servis Vavrinki (jednom u prvom setu i čak tri puta u drugom). Najneizvesniji je bio treći set u kojem je Novak čekao na taj-brejk da bi zabeležio 30. pobedu u 2023. godini.

Srpski teniser nije pretrpeo nijedan brejk u meču.

Statistika: as poeni (11-6), dvostruke servis greške (1-0), direktni poeni (38-12), neiznuđene greške (26-29), broj osvojenih poena (96-70).

Branilac titule će meč osmine finala Vimbldona odigrati u nedelju, a za protivnika će imati Poljaka Huberta Hurkača (17) kojeg je dobio u svih pet odigranih međusobnih duela.

Hurkač je u trećem kolu bio bolji od 14. nosioca Lorenca Muzetija rezultatom 3:0.

Fotografija: AP

Podeli post