Novak protiv Bagdatisa u nedelju!


Na prvom Grend Slem turniru sezone Australijen Openu, ponovo je došlo do navijačkih nereda. Nakon meča 3. kola između Novaka Đokovića i Amerikanca poreklom iz Bosne i Hercegovine Amera Delića, koji je Novak dobio rezultatom 3:1, po setovima 6:2, 4:6, 6:3, 7:6 (7:4), fizički su se sukobili srpski i bošnjački navijači.

Nekoliko trenutaka nakon što se meč na Rod Lejver Areni završio, i nakon što su se Novak i Amer prijateljski pozdravili na mreži, došlo je do tuče u teniskom kompleksu Melburn Parka. Navijači su se gađali plastičnim stolicama i raznim drugim predmetima. Radnici obezbeđenja i policija su razdvojili dve suparničke grupe posle dva-tri minuta, a prilikom nereda je jedna devojka pogođena stolicom u glavu, ali je na sreću zadobila lakše povrede.

Na pitanje novinara da prokomentariše sukobe navijača, Novak je rekao da igrači ne mogu da utiču na navijače i da bi time trebalo da se bave nadležne službe.

“Trudio sam se da ne razmišljam o tome. Mi na to ne možemo da utičemo. Ako se navijači ponašaju loše time treba da se bave nadležne službe.“

Novak smatra da su navijači ono po čemu se Australijen Open razlikuje od ostalih Grend Slemova. „Puno je različitih nacionalnosti i navijači dolaze da podrže igrače iz svojih zemalja koje nemaju često priliku da vide uživo.“

Novak je istakao da su se navijači ponašali korektno u toku meča i da je uživao u igri.

“Na terenu se stvari nisu otrgle kontroli. Bilo je pravo uživanje igrati, a rekao bih da je i publika bila zadovoljna. Amer i ja se međusobno poštujemo. On je sjajan momak, družimo se i van terena“ – zaključio je Novak.

“Tužan sam zbog ovih nereda“ – rekao je Delić. „Novak i ja smo prijatelji“.

Novak smatra da će mu težak meč trećeg kola dobro doći i da će dobro uticati na njegovo samopouzdanje. „Delić ima jedan od najjačih servisa na svetu i bilo mi je veoma teško da ga savladam. Znao sam da moram da ostanem koncentrisan i da čekam priliku, i dočekao sam je u taj brejku“ – zaključio je srpski teniser.

Noletov protivnik u četvrtom kolu Australijen Opena biće Kipranin Markos Bagdatis, 97. teniser sveta, koji je u trećem kolu bio bolji od Amerikanca Mardija Fiša, rezultatom 3:0, po setovima 6:2, 6:4, 6:4.

Đoković i Bagdatis su do sada dva puta odmerili snage, u Rimu i na Vimbldonu 2007. godine. Iz oba susreta Novak je izašao kao pobednik!

Podeli post