Novak prvi nosilac na Vimbldonu

Auto Draft

Svega nekoliko dana deli nas od početka najprestižnijeg teniskog turnira današnjice, Vimbldona, a organizatori su u sredu saopštili imena nosilaca.

Predvodnik muškog žreba na trećem gren slemu sezone je Novak, najbolji teniser sveta i branilac titule. Slede ga Rodžer Federer, Endi Marej i Stan Vavrinka.

Određivanje nosilaca (32) na Vimbldonu vrši na osnovu formule koja pored ATP liste uključuje i rezultate tenisera na travi.

Za formulu po kojoj se dobijaju nosioci koristi se ATP lista od nedelje pre Vimbldona, bodovi na travi u poslednjih 12 meseci, kao i 75 odsto bodova najboljeg turnira na ovoj podlozi tokom 12 meseci pre toga.

Prema tome, prvih osam nosilaca muškog turnira u pojedinačnoj konkurenciji su:

[1] Novak Đoković (Srbija)
[2] Rodžer Federer (Švajcarska)
[3] Endi Marej (Velika Britanija)
[4] Stan Vavrinka (Švajcarska)
[5] Kei Nišikori (Japan)
[6] Tomaš Berdih (Češka)
[7] Miloš Raonić (Kanada)
[8] David Ferer (Španija)

Dvostruki šampion, Rafael Nadal, postavljen je za 10. nosioca turnira tako da do potencijalnog susreta Srbina i Španca može doći već u četvrtom kolu.

Vimbldon počinje u ponedeljak, 29. juna i trajaće do nedelje, 12. jula kada će biti poznat šampion u muškoj konkurenciji.

Prošle godine, Nole je u meču za titulu savladao sedmostrukog šampiona Rodžera Federera rezultatom 3:2, po setovima 6:7, 6:4, 7:6, 5:7, 6:4.

Žrebanje za Otvoreno prvenstvo Velike Britanije održaće se u petak od 11 časova po našem vremenu (10 časova po lokalnom).

Podeli post