Novak: Pun sam samopouzdanja!


Photo by Roland Garros Official Site

Najbolji srpski teniser Novak Đoković poručio je da na turniru na Rolan Garosu, koji počinje u nedelju, nastupa sa puno samopouzdanja.

“Posle odlične sezone na šljaci, osećam se dobro na terenu i igram sa puno samopouzdanja. To je najvažnije uoči Rolan Garosa, koji je najvažniji događaj na ovoj podlozi“, izjavio je Novak u Parizu.

Đoković je na drugom Gren slem turniru sezone u prethodne dve godine igrao u polufinalu.

“Nadam se da ću ovog puta otići korak dalje“, poručio je Novak, ohrabren odličnim igrom u polufinalnomm meču na turniru u Madridu protiv najvećeg favorita na šljaci, Rafaela Nadala, iako je španski teniser izašao kao pobednik.

Đoković je ispričao kako mu je posle tog meča Karlos Moja, bivši prvi teniser sveta, rekao da je to najbolji meč u tri seta na ovoj podlozi koji je ikada video.

“Osećam da u sledećem susretu mogu da ga pobedim. Osećam veliki napredak od prošle godine“, rekao je četvrti teniser sveta.

U izvlačenju parova za Rolan Garos srpski teniser je na strani sa Rodžerom Federerom, a ne sa Nadalom, kao što je to bio slučaj prethodnih godina.

“Teniski svet treba da bude srećan zbog povratka Federera, posle pobede u Madridu nad Nadalom, jer je on veliki šampion“, prokomentarisao je Đoković.

Srpski teniser je objasnio da je na početku sezone bilo izmena u njegovoj igri i da zbog toga Otvoreno prvenstvo Australije i svi turniri koje je odigrao tokom sezone nisu bili sjajni, ali da je potom pronašao ritam i posle pobede u Dubaiju ponovo povratio samopouzdanje.

O Nikolasu Lapentiju, teniseru iz Ekvadora, sa kojim će odigrati prvi meč na Rolan Garosu, Novak je rekao da je veoma iskusan igrač i da se u poslednje vreme vratio u igru.

“Šljaka je njegova omiljena podloga. Ali, ako budem na uobičajenom nivo igre, imam veću šansu da ga pobedim“, završio je Novak.

Izvor: B92, Tanjug

Podeli post