Novak rutinski do osmine finala Mastersa u Šangaju

Novak u osmini finala Mastersa u Šangaju

Novak je pobedom startovao put ka odbrani titule na Masters turniru u Šangaju.

Drugi teniser sveta je u drugom kolu „Shanghai Rolex Masters“-a bez izgubljenog seta nadigrao 36. igrača ATP liste, Marsela Granoljersa iz Španije rezultatom 6:2, 6:0.

Meč na centralnom terenu Ki Žong arene trajao je 70 minuta.

Odmah u prvom gemu Novak je stigao do brejka i najavio u kom pravcu će se odvijati meč. Nova potrvda kontrole na terenu stigla je u sedmom gemu u vidu novog brejka, a nekoliko minuta kasnije Srbin je poveo sa 6:2.

Na sličan način počeo je drugi set. Novak je odmah oduzeo servis rivalu i došao do 1:0, nakon čega mu je ukazana lekarska pomoć zbog bolova u predelu desnog skočnog zgloba. Po povratku na teren Novak je nastavio dominaciju i osvojio svih pet preostalih gemova za 6:0.

Meč trećeg kola turnira u Šangaju Nole će odigrati u četvrtak, a protivnik će mu biti Fabio Fonjini (17), kome je Španac Tomi Robredo predao meč zbog povrede pri vođstvu Italijana od 7:6, 2:1.

Novak se do sada pet puta sastajao sa Fonjinijem uz maksimalan učinak od 5-0. Poslednju pobedu srpski teniser je odneo u polufinalu ovogodišnjeg Mastersa u Monte Karlu.

Fotografija: AP

Podeli post