Novak savladao Devarmana i plasirao se u osminu finala Ki Biskejna

Novak savladao Devermana i plasirao se u osminu finala Ki Biskejna

Prvi nosilac u Majamiju opravdao je ulogu favorita u meču trećeg kola „Sony Open Tennis“-a pošto je u nedelju savladao 254. tenisera sveta, Somdeva Devarmana iz Indije rezultatom 6:2, 6:4.

Susret je trajao jedan čas i 8 minuta.

Meč je počeo servisom indijskog tenisera. Trostruki šampion ovog turnira odmah na startu pravi brejk i stiže do prednosti od 2:0. Novim brejkom u sedmom gemu Novak je poveo sa 5:2 i osigurao osvajanje uvodnog seta rezultatom 6:2.

Brejk u petom gemu drugog seta približio je branioca titule novoj pobedi na Mastersu u Majamiju, koja je usledila pet gemova kasnije.

„Uslovi za igru nisu bili sjajni. Bilo je veoma teško naći ritam. Nisam mogao da serviram kao inače, već sam išao na preciznost. Bilo je potrebno uložiti dvostuko više napora zbog vetra. Sve u svemu, zadovoljan sam prolazom u naredno kolo,“ rekao je Novak posle pobede.

Statistika meča: as poeni (4-4), dvostruke servis greške (2-1), direktni poeni (17-8), neiznuđene greške (26-21).

Nole će u osmini finala Ki Biskejna u utorak igrati protiv 15. nosioca, Tomija Hasa. Nemac je u trećem kolu eliminisao Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova – 6:3, 6:2.

Šest međusobnih duela je iza Novaka i Tomija, prednost od 4-2 je na strani Srbina.

Oba meča iz 2012. godine dobio je Novak, najpre u četvrtfinalu Toronta, zatim u istoj fazi takmičenja u Šangaju.

„Tomi je veoma talentovan, jedan je od najiskusnijih aktivnih igrača na svetu. Podjednako dobro igra na svim podlogama. Gledao sam njegov meč danas. Iako je bilo vetrovito sjajno je odigrao. Uvek se bori i daje sve od sebe. Biće težak duel, nadam se da ću biti spreman da odigram najbolje što mogu.“

Fotografija: Getty Images

Podeli post