Novak savladao Đineprija za plasman među osam najboljih u Parizu!


Po četvrti put u karijeri, Novak Đoković igraće u četvrtfinalu Rolan Garosa.

U osmini finala drugog Grend Slem turnira sezone, srpski teniser savladao je 98. igrača sveta, Amerikanca Robija đinaprija rezultatom 3:1, po setovima 6:4, 2:6, 6:1, 6:2 i tako došao do pete pobede nad pet godina starijim rivalom u isto toliko susreta.

Meč na centralnom terenu Filip Šatrije trajao je dva časa i 17 minuta.

Tokom prvog dela uvodnog seta, Novak je uspeo da u četiri servis gema Amerikanca osvoji samo četiri poena. Pri rezultatu 4:4, Đoković je spasio dve brejk lopte, da bi u narednom gemu napravio ključni korak, iskoristio drugu brejk šansu i posle 6:4 i 42 minuta igre poveo sa 1:0.

Drugi set znatno agresivnije odigrao je đinapri, načinio dva brejka, u trećem i sedmom gemu, za izjednačenje u setovima nakon laganih 6:2.

Novak nije dozvolio svom rivalu bilo kakvu kontrolu u nastavku duela. Odigrano je još 15 gemova, od kojih je našem teniseru pripalo sjajnih 12.

„Trebalo mi je malo vremena da uđem u ritam i zagrejem se za meč. On je od početka bio agresivan, dobro je igrao. Imao sam sreće i osvojio prvi set, drugi sam izgubio jer nisam bio dovoljno koncentrisan, ali uspeo sam to da prevaziđem“, rekao je Novak posle meča.

„U trećem i četvrtom setu sam igrao veoma dobro. Bio sam agresivan i dobro sam servirao, igrao sam dobro sa svakog dela terena. Naterao sam ga da se više kreće i da pravi više grešaka“, dodao je on.

Za razliku od prethodnih mečeva u Parizu, Novak je načinio samo dve duple servis greške. Srpski teniser je bio bolji i na polju direktnih poena (36-31) i imao je manji broj neiznuđenih grešaka od đineprija (29-32).

Pobedom u četvrtom kolu, treći nosilac će biti u suficitu od 270 poena na novoj rang listi (branio je 90 iz 2009. godine), a plasman u polufinale doneće mu dodatnih 320 ATP poena.

U dosadašnjem toku muškog dela turnira, Novak vodi u broju realizovanih brejkova, čak 26.

Novak će u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Francuske u sredu igrati protiv Austrijanca Jirgena Melcera (22. nosilac) koji je rezultatom 3:1 bio bolji od Rusa Tejmuraca Gabašvilija.

„Biće to težak meč. On igra odlično, na Rolan Garosu je napravio iznenađenje i pobedio (Davida) Ferera. Sa takvom igrom može da bude među 10 najboljih igrača. Ovo je druga nedelja turnira, četvrtfinale grend slem turnira i mečevi su sve teži“, rekao je srpski teniser.

„Melcer može dobro da igra i ofanzivno i defanzivno i zbog toga je opasan. Trudiću se da održim dobar ritam, a pobediće bolji. Dobro se osećam, što je dobra stvar pred naredne mečeve“, završio je Novak.

U njihova dva do sada odigrana duela Novak vodi sa 2-0.

Podeli post