Novak savladao Rejnoldsa i plasirao se u treće kolo Vimbldona

Novak savladao Rejnoldsa i plasirao se u treće kolo Vimbldona

Nova pobeda u Londonu donela je Novaku plasman u treće kolo Vimbldona.

U susretu drugog kola trećeg Gren Slema sezone Novak je nadigrao 156. igrača ATP liste, Amerikanca Bobija Rejnoldsa rezultatom 3:0, po setovima 7:6 (7:2), 6:3, 6:1.

Meč je trajao jedan čas i 54 minuta.

Snažan otpor američki teniser pružio je od samog starta ne dozvolivši Novaku da mu oduzme početni udarac u prvih dvanaest gemova. Na početku taj-brejka srpski teniser je došao do dva vezana mini-brejka, poveo sa 5:0 i sa ovom razlikom stigao do vođstva u setovima.

Prvi brejk u meču Novak je načinio u 68 minutu iskoristivši devetu brejk loptu za prednost od 2:1. U poslednjem gemu drugog seta naš teniser još jednom oduzima servis Amerikancu za 6:3.

Novak je bio najsigurniji u trećem setu. Brejkovima u drugom i šestom gemu, prvi nosilac je obezbedio drugu pobedu na ovogodišnjem Vimbldonu.

„Morao sam da budem posebno pažljivo danas, naročito jer smo igrali pod krovom. U prvom setu propustio sam nekoliko brejk šansi, došli smo do taj-brejka, posle kojeg su stvari došle na svoje mesto. Odigrao sam dobro u drugom i trećem setu. Sa nestrpljenjem očekujem sledeći meč“, rekao je Novak nakon susreta.

Statistika: as poeni (12-8), dvostruke servis greške (0-5), direktni poeni (41-25), neiznuđene greške (12-19), ukupno poena (114-80).

Novak će se u trećem kolu Vimbldona sastati sa 28. nosiocem Žeremijem Šardijem (Francuska) koji je iz daljeg takmičenja eliminisao Nemca Jana Lenarda Štrufa.

Najbolji teniser sveta trijumfovao je u svih šest do sada odigranih međusobnih duela.

Fotografija: AP

Podeli post