Novak se nakon tri godine pauze vraća u Sinsinati, gde će od 13. do 20. avgusta učestvovati na Mastersu „Western & Southern Open“, turniru koji je osvajao 2018. i 2020. godine.

Organizatori turnira su u petak uveče objavili parove glavnog žreba, a Novak će kao drugi nosilac biti slobodan na startu.

Svoje 15. učešće u Sinsinatiju Novak će započeti protiv Alehandra Davidoviča Fokine (Španija, ATP #23) koji je bez izgubljenog seta slavio protiv Tomasa Martina Etčeverija (Argentina).

Potencijalni Noletovi rivali u nastavku turnira su:

3. kolo: Gael Monfis (Francuska), Kameron Nori (Velika Britanija, 13), Aleks de Minor (Australija)
Četvrtfinale: Janik Siner (Italija, 8), Tejlor Fric (SAD, 9)
Polufinale: Danil Medvedev (Rusija, 3), Holger Rune (Danska, 6), Feliks Ožer-Alijasim (Kanada, 12), Aleksander Zverev (Nemačka, 16)

Finale: Karlos Alkaraz (Španija, 1), Stefanos Cicipas (Grčka, 4), Kasper Rud (Norveška, 5), Andrej Rubljov (Rusija, 7)…

Turnir u Sinsinatiju odigrao je značajnu ulogu u Novakovoj karijeri s obzirom da je njegovim osvajanjem 2018. godine postao prvi teniser u istoriji koji je kompletirao Zlatni Masters.

Branilac titule iz 2022. godine je Borna Ćorić.

Novak je u Sinsinatiju nastupio u konkurenciji dublova. U paru sa sunarodnikom Nikolom Ćaćićem poražen je od Džejmija Mareja (Velika Britanija) i Majkla Venusa (Novi Zeland) u prvom kolu rezultatom 4:6, 2:6.

„Western & Southern Open“ Novakova je poslednja priprema za US Open (28. avgust – 10. septembar).

Podeli post