Novak sigurno do drugog kola Dubaija!


Prvi favorit turnira u Dubaiju, Novak Đoković, plasirao se u drugo kolo takmičenja nakon ubedljive pobede nad 125. igračem sveta, Italijanom Flaviom Cipolom rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:2.

Prvi set trajao je 45 minuta, a viđena su tri brejka. Najpre je Novak poveo sa 3:1, da bi u narednom gemu Italijan uzvratio brejkom i smanjio vođstvo srpskog tenisera na 3:2. Očekivalo se da će Cipola izjednačiti rezultat na 3:3, međutim ovaj scenario se nije dogodio, jer Novak još jednom oduzima servis rivalu, koji mu je obezbedio osvajanje seta rezultatom 6:3 nakon velikog otpora italijanskog tenisera.

Posle uvodnog gema drugog seta u kome je Novak ponovo preuzeo inicijativu, moglo se zaključiti da će nastavak meča „odraditi“ rutinski. Nakon prvog, usledilo je i drugo oduzimanje servisa. Cipola je uspeo da anulira jedan brejk, ali tada Novak dolazi do trećeg u setu za sigurno osvajanje istog rezultatom 6:2 posle 39 minuta igre.

“Srećan sam što sam prošao bez izgubljenog seta, ali svakako to nije predstava koju sam nameravao da prikažem. Nisam očekivao da će igrati toliko kratkih lopti. često je menjao brzinu udaraca i to mi nije dozvolilo da uđem u ritam. Ali, ovo je moj prvi meč ovde, nisam uspeo ni da treniram dovoljno, tek sam pre dva dana stigao iz Evrope“, izjavio je Beograđanin, koji je prošle nedelje stigao do polufinala ATP turnira u Marseju.

Po drugi put u sedam dana, Novak će imati okršaj sa čehom Janom Hernihom. Biće to opet drugo kolo, ali ovog puta na turniru u Dubaiju (ATP World Tour 500). Hernih je u prvom kolu bio bolji od Rusa Mihaila Južnjeg nakon tri odigrana seta.

Prošle nedelje, Novak se plasirao u četvrtfinale Marseja nakon pobede nad češkim igračem rezultatom 7:5, 6:4.

Podeli post