Novak silni u četvrtfinalu Indijen Velsa!


Photo: AP

Nole nema milosti prema svojim rivalima u 2011. godini!

U četvrtom kolu Masters turnira u Indijen Velsu, Novak je deklasirao kolegu iz reprezentacije i velikog prijatelja, Viktora Troickog (16. nosilac) rezultatom 6:0, 6:1, baš kao što je juče Letonca Ernesta Gulbisa u okviru trećeg kola.

Susret je trajao samo 66 minuta.

Kao i u prethodna dva meča u Indijen Velsu, magijom na terenu Novak dolazi do osvajanja prvog seta bez izgubljenog gema – 6:0.

Superiorna igra 3. nosioca nastavila se u drugom setu. Brejkovi su pali u četvrtom i šestom gemu, tako da je na semaforu ubrzo pisalo 5:1. U sledećem gemu na svoj servis Novak je iskoristio petu meč loptu.

Statistika: as poeni (1-3), duple servis greške (4-5), direktni poeni (12-8), neiznuđene greške (13-26).

“Iskreno, ne igram ja neki neverovatan tenis. Mislim da sam samo čvrst u igri, kao i da prilično često vraćanjem loptice preko mreže teram protivnika na potez više nego što je planirao. Moja forma u poslednja tri meseca je najbolja od kada se bavim ovim sportom. Sve je počelo u Dejvis kupu, gde je upravo Viktor bio heroj. Viktor je jedan od mojih najboljih prijatelja i na terenu i van njega. Ipak, neko od nas dvojice je morao danas da izgubi. Mislim da je, generalno govoreći, on odigrao jedan loš meč. Ja sam ostao dosledan svom stilu, odigrao dobro i to je nešto što me zaista čini srećnim”, rekao je Novak nakon meča.

U tri meča na „BNP Paribas Open“-u, Novak je na terenu proveo samo dva časa i 59 minuta i izgubio svega šest gemova.

4. kolo: Pobeda nad Troickim 6:0 6:1
3. kolo: Pobeda nad Gulbisom 6:0 6:1
2. kolo: Pobeda nad Golubjevom 6:0 6:4

Za plasman u polufinale Indijen Velsa, Nole će u petak igrati protiv Rišara Gaskea (Francuska, 18) koji je načinio iznenađenje savladavši Endija Rodika (SAD, 8) rezultatom 2:0 (6:3, 7:6).

Novak je dobio tri od četiri odigrana meča protiv Gaskea.



Novak i Viktor završili su takmičenje u konkurenciji parova u Indijen Velsu. Naš tandem zaustavljen je u četvrtfinalu od strane Bopane i Kurešija rezultatom 1:6, 6:7.

Podeli post