Novak protiv Fonjinija u drugom kolu Šangaja

Novak spreman za Šangaj, poznati parovi glavnog žreba

Najbolji teniser sveta vraća se na teren nakon mesec dana pauze.

Novak je zbog nedovoljno zalečene povrede lakta bio prinuđen da se povuče sa ovonedeljnog turnira u Pekingu, ali će zahvaljujuću uspešnom rehabilitacionom periodu biti spreman za nastup na pretposlednjem Mastersu u sezoni, koji će se od 9. do 16. oktobra odigrati u Šangaju.

Srpski teniser je trostruki šampion „Shanghai Rolex Masters“-a (2015, 2013. i 2012. godine), a ovogodišnje učešće biće njegovo sedmo po redu u najmnogoljudnijem gradu u Kini (odnos pobeda i poraza 24-3).

Za titulu u Šangaju boriće se 56 tenisera, a prvih osam nosilaca su slobodni na startu.

Novak će pohod na svoju 31. Masters titulu početi susretom drugog kola protiv Fabija Fonjinija (Italija) sa kojim ima savršen skor pobeda i poraza, 7-0. Ovaj meč na programu je u utorak u podne po srednjeevropskom vremenu.

U kasnijim fazama turnira na putu prvog nosioca su:

Treće kolo: Rišar Gaske (Francuska, 14), Grigor Dimitrov (Bugarska), Ivo Karlović (Hrvatska)
Četvrtfinale: Tomaš Berdih (Češka, 7), Nik Kirios (Australija, 12)
Polufinale: Rafael Nadal (Španija, 4), Marin Čilić (Hrvatska, 8), Žo-Vilfred Conga (Francuska, 9), Roberto Bautista Agut (Španija, 15)
Finale: Endi Marej (Velika Britanija, 2), Sten Vavrinka (Švajcarska, 3), Miloš Raonić (Kanada, 5), Gael Monfis (Francuska, 6), David Ferer (Španija, 10)…

Prošle godine Nole je u finalu savladao Francuza Žoa-Vilfreda Congu rezultatom 6:2, 6:4. Prethodno je na putu do meča odluke bio bolji od Kližana, Lopeza, Tomića i Mareja (redom).

Fotografija: Getty Images

Podeli post