Nole srušio Dimitrova za 500. pobedu u karijeri i osminu finala RG-a!

Novak srušio Dimitrova za 500. pobedu u karijeri i osminu finala Rolan Garosa

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, postao je šesti aktivan igrač na ATP turu koji je došao do 500-te pobede u karijeri. Novak se tako pridružio „klubu“ u kojem se nalaze Rodžer Federer (899), Rafael Nadal (622), Lejton Hjuit (574), Tomi Has (524) i David Ferer (522).

Nole, prvi nosilac na Rolan Garosu, priredio je fantastičnu igru u trećem kolu pariskog Gren Slema i savladao 26. nosioca, Grigora Dimitrova posle tri ubedljiva seta – 6:2, 6:2, 6:3.

Susret na terenu Filip Šatrije trajao je jedan čas i 44 minuta, a Novak je u svim segmentima igre demonstirao nadmoć nad svojim rivalom i revanširao mu se za poraz u drugom kolu madridskog Mastersa.

U prva dva seta Novak je oduzimao Dimitrovu servis dva puta, dok je u trećem to učinio tri puta. U poslednjem setu pri vođstvu našeg tenisera od 4:1, bugarski predstavnik je načinio prvi brejk u meču i smanjio vođstvo Novaka na 4:3. Tri gema kasnije Novak pravi novi brejk i beleži treću pobedu u „gradu svetlosti“ ove godine.

Statistika: as poeni (2-0), dvostruke servis greške (0-2), direktni poeni (13-18), neiznuđene greške (22-47).

U osmini finala drugog Gren Slema sezone Novak će u ponedeljak igrati protiv Filipa Kolšrajbera (Nemačka, 16) koji je bez izgubljenog seta eliminisao Viktora Haneskua (Rumunija).

Novak protiv Nemca ima pozitivan skor, 2-1.

Trijumfom u Parizu Novak bi postao osmi igrač u teniskoj istoriji koji je osvojio sva četiri Gren Slema. Takođe, Srbin bi postao prvi čovek posle Džima Kurijera (1992.) koji je u jednoj kalendarskoj godini osvojio Australijen Open i Rolan Garos.

Da podsetimo, Nole na Otvorenom prvenstvu Francuske brani finale iz 2012. godine.

S obzirom da je počeo šesti mesec 2013. godine, Nole vam poklanja desktop kalendar (pozadinu) za jun. Da biste ga preuzeli kliknite ovde.

Fotografija: AP

Podeli post