Novak tajfunski do 6:0, 6:0 i čevrtfinala Bazela (audio intervju)!


Samo 52 minuta igre bilo je potrebno Novaku da po prvi put u svojoj profesionalnoj karijeri dođe do neverovatne pobede od 6:0, 6:0!

“Žrtva” uragana bio je 59. teniser sveta, Jan Hernih u drugom kolu ATP turnira u Bazelu (dvorana, 1.755.000 evra).

Ovo je treća uzastopna pobeda Đokovića nad Hernihom, od koga je jedini poraz pretrpeo pre više od tri godine.

Još u utorak bilo je očigledno da srpskom teniseru igra u ovom švajcarskom gradu izuzetno prija, a danas je Novak pokazao da se u Bazelu oseća kao kod kuće.

Apsolutna superiornost bila je na strani Novaka tokom čitavog prvog seta. Hernih jednostavno nije uspeo da nađe rešenje da osvoji gem na svoj servis, a kamoli na Đokovićev. Ipak, u petom gemu, češkom teniseru su se ukazale prve brejk šanse. Sreća ga nije pogledala, Novak spašava sve tri za 5:0. U narednom gemu, drugi nosilac lagano osvaja poene na protivnikov servis i rešava set u svoju korist nakon fantastičnog loba.

Ni u drugom setu, Hernihu se nije dobro pisalo. Potpuno identičan scenario probudio je u češkom teniseru želju da što pre napusti teren pognute glave, odajući priznanje Novaku za potpunu nadmoć.

“Ako pobedite nekoga sa ‘duplom nulom’, to znači da je on igrao veoma, veoma loše. Meni se čini da se Hernih nije ni trudio dovoljno. Bilo je neobično pred kraj meča, kada su svi u publici navijali da Hernih osvoji makar jedan gem. Ipak, mi smo profesionalci, on je moj protivnik na terenu i zato sam nastavio da igram punom snagom“, izjavio je Novak posle uspešnog dana u Bazelu.



U četvrtfinalu „Davidoff Swiss Indoors Basel“-a Novak će odigrati svoj 9. meč protiv „domaćina“ Stanislasa Vavrinke. U ukupnom poretku dosadašnjih susreta Nole vodi sa 6:2.

Meč je na programu u PETAK od 16.00h, direktno na Sport klubu.

Podeli post