Novak u 14. uzastopnom Gren Slem polufinalu!

Novak u 14. uzastopnom Gren Slem polufinalu!

Sedmu godinu u nizu Nole će igrati u polufinalu Otvorenog prvenstva SAD!

U poslednjem četvrtfinalnom okršaju US Opena najbolji teniser sveta je nadigrao 21. nosioca turnira, Mihaila Južnjeg rezultatom 6:3, 6:2, 3:6, 6:0 i plasirao u svoje 14. uzastopno Gren Slem polufinale.

Nakon devetog duela protiv ruskog tenisera Novak sada ima prednost od 6-3.

Već nakon prvih nekoliko gemova bilo je jasno da je na terenu ponovo onaj stari Novak. Nakon što je u prvom gemu spasio brejk loptu, Novak je u sledećem oduzeo servis Južnjem, koji je, ispostavilo se, kasnije odlučio pitanje osvajača seta. Nakon 36 minuta Novak je poveo sa 1:0 (6:3).

I drugi set protekao je u znaku Novaka. Nakon brejkova u trećem i petom gemu, prvi nosilac je bio sve bliži 44. pobedi u Njujorku.

Da se nije tek tako plasirao u četvrtfinale na Flešing Medouzu, Južnji je pokazao u trećem setu. Zaigrao je igru koja ga je krasila u prva četiri meča i stigao do rezultata. U četvrtom gemu ruski igrač pravi brejk, da bi Novak uzvratio u sedmom gemu i smanjio vođstvo protivnika na 3:4. Već u sledećem gemu Južnji ponovo oduzima servis Novaku, koji mu je gem kasnije doneo osvajanje seta rezultatom 6:3. Novak je tokom trećeg seta načinio 16 neiznuđenih grešaka, deset više od svog rivala.

Maksimalno koncentrisan Novak je ušao u četvrti set, u kojem je pokazao najubedljiviju igru. Južnji nije uspeo da osvoji nijedan gem, a na semaforu je posle 29 minuta pisalo 6:0 za Srbina.

„Odlično se osećam na terenu. Igram sve bolje kako se približava kraj turnira. US Open je specijalan turnir za mene, naročito noćni program. Daću sve od sebe da se plasiram u finale“, rekao je Novak nakon meča koji je trajao dva časa i 33 minuta.

Statistika susreta: as poeni (5-2), dvostruke servis greške (1-4), direktni poeni (32-15), neiznuđene greške (45-31), broj osvojenih poena (115-87).

Deveti nosilac turnira, Švajcarac Stanislas Vavrinka biće Noletov rival u borbi za plasman u finale US Opena.

Vavrinka je u polufinalu poslednjeg Gren Slema sezone nakon fantastične igre savladao branioca titule, Britanca Endija Mareja rezultatom 6:4, 6:3, 6:2.

Četrnaest duela je iza Đokovića i Vavrinke. Vodi Novak 12-2. Poslednjih jedanaest mečeva pripalo je našem teniseru, a poslednji je dobio u uzbudljivom 4. kolu Australijen Opena, koje je odlučeno u petom setu (12:10 za Novaka).

Polufinala su na programu u subotu, a drugi par čine Rafael Nadal (Španija) i Rišar Gaske (Francuska).

Fotografija: Getty Images

Podeli post