Novak u četvrtfinalu Dubaija!


Dva sata i sedam minuta bilo je potrebno Novaku da se plasira u drugo uzastopno četvrtfinale.

Posle mnogo problema, srpski teniser nadigrao je 66. igrača sveta, čeha Jana Herniha rezultatom 6:3, 3:6, 6:4 u okviru drugog kola ATP turnira u Dubaiju. Meč je završen 10 minuta nakon ponoći po lokalnom vremenu.

Do prvog seta Novak je stigao napravivši brejk u osmom gemu za prednost od 5:3 koju je materijalizovao u narednom na svoj servis.

U drugom setu došlo je do drastičnog pada u Novakovoj igri, što je Hernih iskoristio da načini brejk, koji mu je praktično doneo izjednačenje u setovima (6:3).

Mora se nastavila na početku drugog seta. čeh prvi stiže do brejka i prednosti od 2:1. Novak je u narednom gemu iskoristio Hernihom strah od pobede da vrati istom merom i izjednači na 2:2. U predstojećih pet gemova teniseri su teškom mukom uspeli da sačuvaju svoje servise, da bi čeh prvi zakazao pri vođstvu Novaka od 5:4. Peti brejk i meč pripadaju teniseru iz Srbije.

Novak će se u četvrtfinalu “Barclays Dubai Tennis Championships“-a sastati sa Hrvatom Marinom čilićem, koji se nalazi na 19. poziciji ATP rang liste (peti nosilac turnira).

Biće to treći međusobni duel dvojice tenisera. Iz prethodna dva susreta kao pobednik je izašao Novak.

Najpre je u prvom kolu Dubaija bio bolji posle dva seta, da bi na US Openu naišao na znatno veći otpor 20-godišnjeg momka rođenog u Međugorju u BiH.

Podeli post