Novak u četvrtfinalu Rodžers kupa posle preokreta

Novak u četvrtfinalu Rodžers kupa posle preokreta

Drugom pobedom na ovogodišnjem Masters turniru u Montrealu, Novak se plasirao u svoje sedmo uzastopno četvrtfinale Rodžers kupa.

Prvi nosilac je u trećem kolu posle seta zaostatka savladao Denisa Istomina iz Uzbekistana (66) rezultatom 2:6, 6:4, 6:4.

Susret je trajao dva časa i 7 minuta.

Tokom prvog seta Novak nije uspevao da pronađe svoju igru, čime je dozvolio motivisanom Istominu da posle dva brejka (u šestom i osmom gemu) neočekivano dođe do vođstva od 1:0.

Stvari su došle na svoje mesto u drugom setu, koji je posle jedinog brejka u petom gemu pripao Novaku.

Na startu trećeg seta srpski teniser je oduzeo servis protivniku i poveo sa 1:0. Usledio je identičan odgovor sa druge strane za izjednačenje. Odluka je pala u sedmom gemu u kojem Novak trećim brejkom u meču obezbeđuje uslove za prolaz u nastavak takmičenja.

Statistika: as poeni (9-4), dvostruke servis greške (4-4), direktni poeni (30-27), neiznuđene greške (41-34).

“On je bolje odigrao prvu polovinu meča. Pokušavao sam da nađem ritam i na tom putu pravio veliki broj grešaka. On je igrao zaista sjajno i konstatno vršio pritisak. Morao sam da se borim do poslednjeg poena, srećan sam što sam pobedio“, rekao je Novak posle duela.

Nakon meča Novak je još jednom priredio plesni spektakl na terenu uz svetski hit „Get Lucky“, ovog puta sa crnom perikom na glavi.

Rival prvoplasiranog tenisera ATP liste u četvrtfinalu Montreala biće Francuz Rišar Gaske (sedmi nosilac), koji je u trećem kolu eliminisao Keija Nišikorija iz Japana rezultatom 1:6, 6:3, 6:3.

U dosadašnjih osam duela protiv Gaskea, Novaku je pripalo čak sedam.

Poslednji put sastali su se pre tačno godinu dana u finalu ovog turnira, koje je dobio Novak rezultatom 6:3, 6:2.

Njihov deveti okršaj na programu je u noći između petka i subote u ponoć (po našem vremenu), odnosno u petak u 18h po lokalnom.

Fotografija: Getty Images

Podeli post