Novak u drugom kolu Australijen Opena!


Odbranu titule na prvom Grend Slemu sezone Novak je startovao maksimalnom pobedom.

Najbolji srpski teniser savladao je 220. igrača sveta, Italijana Andreu Stopinija (kvalifikacije) rezultatom 6:2, 6:3, 7:5 posle 114 minuta igre na Rod Lejver Areni.

Srpski teniser je imao dosta oscilacija u igri, ali je prošao posle tri seta što je na ovakvim turnirima, i po ovakvoj vrućini veoma važno.

“Nisam u najboljoj formi, ali se nadam da ću moći da ponovim uspeh od prošle godine“, rekao je Novak nakon meča.

Uzbuđenja su počela već u trećem gemu, kada je Novak prvi oduzeo servis svom rivalu iskoristivši tek osmu brejk loptu. Još jedan brejk u petom gemu, doneo je Novaku prednost od 4:1, a potom i osvajanje uvodnog seta rezultatom 6:2.

Drugi set nije počeo dobro po Novaka. Stopini je uspeo da dođe do brejka i povede sa 3:1. Narednih pet gemova protekli su u znaku srpskog tenisera i vođstva od 2:0 u setovima nakon 6:3.

Najneizvesniji deo meča bio je treći set. Italijanski igrač je stekao veliku prendnost od 4:0 nakon dva brejka. Iako je možda delovalo da će Stopini smanjiti na 2:1 u setovima, naš teniser tada dobija tri vezana gema (jedan brejk), i vraća se u set. Usledila su dva gema uz servis, a onda Novak pravi novi brejk i dolazi do izjednačenja (5:5). U finišu seta Đoković je napravio još jedan brejk i ipak mirno priveo meč kraju.

“Malo sam sporo počeo turnir. Bitno je, ipak, što sam uspeo da se vratim u meč, iako sam u dva seta gubio. Sve mi to može biti korisno za nastavak turnira. Dobro je i što sam pobedio bez izubljenog seta“, rekao je on u ponedeljak rano ujutro po našem vremenu.

“Postoji pritisak, pošto prvi put u karijeri branim Grend Slem titulu… Osećaj je sada drugačiji, ali na to gledam kao na novi izazov. Danas, međutim, pritisak nije bio faktor nešto lošije igre. Samo sam pokušavao da pronađem ritam“, dodao je Novak.

Novakov protivnik u narednoj rundi u sredu biće Francuz Žeremi Šardi koji je u prvom kolu savladao Brazilca Markosa Daniela sa 3:0 (6:4, 6:4, 6:1).

Biće to prvi susret Đokovića i Šardija.

Podeli post