Novak u drugom kolu Pekinga!


Novak je načinio uspešan povratak na teren nakon tronedeljne pauze.

četvrti teniser sveta plasirao se u drugo kolo „China Open“-a pošto je u ponedeljak ujutru po našem vremenu savladao rumunskog tenisera, Viktora Haneskua sa 2:0, po setovima 6:3, 7:5.

Meč je trajao 89 minuta, tokom kojih je Novak, koji debituje u Pekingu, osvojio 69 poena, petnaest više od svog rivala. Od 22 odigranih gemova, viđeno je čak osam brejkova (5:3).

Najjače oružje našeg tenisera bio je servis. 10 as poena i 69% realizacije ubačenog prvog servisa onemogućili su nastanak eventualnih problema.

Na samom startu duela Hanesku pravi brejk, koji Đoković uzvraća u narednom. U šestom gemu, Novak je još jednom oduzeo servis 28. igraču ATP liste, a potom bez većih problema došao do vođstva od 1:0 u setovima.

Drugi set počeo je pljuskom brejkova. U prva četiri gema teniseri nisu imali rešenje za osvajanje svojih servis gemova. Ključni brejk dogodio se u jedanaestom gemu, koji Novaku donosi prednost od 6:5 i servis za set. Tu je i konačno stavljena tačka na prvo kolo.

“Zadovoljan sam svojom igrom danas, mada mislim da sam mogao da završim posao i ranije“, rekao je Novak novinarima posle meča.

“Malo sam bio frustriran zbog načina na koji sam gubio neke poene u drugom setu ali ipak je sve završeno brzo“, dodao je četvrti teniser sveta.

U drugom kolu turnira u Pekingu (tvrda podloga, 2.100.500 dolara), Novak će igrati protiv sunarodnika Viktora Troickog koji je u prvom kolu bio bolji od Italijana Fabija Foninija rezultatom 2:0, po setovima 7:6(5), 7:5.

Podeli post