Novak u istom ritmu prolazi u treće kolo Vimbldona!



Definitivno je da Nole ne igra na svom nivou, bar prva dva kola ovogodišnjeg Vimbldona, ali je ipak za oko dva časa igre savladao Nemca Sajmona Grojla rezultatom 7:5, 6:1, 6:4.

Prvi set je okarakterisan jeftinim greškama Noleta, neizvesnošću. Mladić iz Štutgarta je igrao bolje i odmah na startu uzeo servis Noletu i poveo sa 2:0. Novak je ipak u šestom gemu uspeo da uzvrati i izjednači. Do kraja prvog dela igre Srbin je napravio još jedan brejk i samim tim okončao „dramu“ famoznog uvodnog seta.

Nastavak „dvoboja“ je izgledao apsolutno drugačije. Rezultatski je isto počeo kao i prvi set. Grojl je odmah na početku pokupio brejk, no Nole se „trgao“ i krenuo u nezaustavljiv juriš. Napravio je 3 brejka u tekućem delu igre i stvorio sebi dodatni suficit i još veće samopouzdanje pred finiš.

Završnica meča je bila i najuzbudljivija. Krajnje promenljiva igra Novaka, od rezultata 2:2 u trećem setu dvojica tenisera prave četiri brejka. Ovaj deo igre je praćen nesigurnošću sa obe strane, pogotovu neiznuđenim greškama Noleta. Sve se na kraju ipak dobro završilo. Mladi Beograđanin pri rezultatu 5:4, uspeva da stvori 3 brejk lopte i poslednju koristi. „Što jednostavno, kad može i komplikovano“ – tom rečenicom se može okarakterisati ovaj treći, poslednji set. Nole je od 15 brejk lopti iskoristio 8, što se na kraju pokazalo pozitivnim i donelo prevagu.

“Nemam nikakva očekivanja od turnira, samo pokušavam da idem korak po korak. Mardi je veoma težak protivnik na travi i veoma agresivan teniser. Ne mogu da predvidim šta će se dogoditi na terenu. Mislim da su mi šanse za pobedu 50:50″.

Srbin nastavlja takmičenje i igraće najverovatnije u petak protiv Mardija Fiša (SAD), trenutno 25. igrača na svetu.

Sastajali su se dva puta i u oba slučaja je Nole bio uspešnji. On je danas savladao našeg Janka Tipsarevića. Bilo je 3:1 u setovima.

Prenos možete pratiti na TV B92 i Sport klubu.

Podeli post