Najbolji teniser sveta pobedom se vratio na teren posle pauze od pet nedelja.

Novak je u drugom kolu Mastersa u Monte Karlu na terenu proveo jedan čas i 47 minuta da bi došao do pobede nad Ivanom Gahovim (Rusija, ATP #198) rezultatom 7:6 (7:5), 6:2.

„Šljaka je za mene uvek bila najizazovnija podloga da se prilagodim, da uđem u ritam. Istorijski kroz karijeru mi je bila potrebna jedna ili dve nedelje turnira da zaista počnem da igram onako kako želim. Ove godine sam trenirao tri nedelje i osećao sam se dobro tokom poena na treningu, ali je drugačije kada igrate meč pogotovo što je danas bilo vetrovito, pa nije bilo lako pronaći ritam, da lepo pogodite loptu, da lepo izbacite loptu pri servisu, igrao sam sa levorukim igračem koji nije imao mnogo toga da izgubi. Sve te stvari su faktor u igri i načinu na koji se osećate na terenu. Drago mi je da sam prevazišao prvi korak jer se nadam da će biti bolje i lakše od sad nadalje“, izjavio je Đoković.

Srpski teniser je protiv Gahova odigrao prosečan meč što je možda i bilo očekivano ako se uzme u obzir da od 3. marta nije odigrao takmičarski duel.

Prvi se sa brejk loptama u uvodnom setu suočio Novak (u petom gemu). Spasio je dve, a potom propustio dve. Gahov je u sedmom gemu napravio brejk, ali tu prednost je izgubio već u narednom. Set je posle 69 minuta igre pripao Novaku u taj-brejku rezultatom 7:5.

Prelomni trenutak drugog seta bio je peti gem u kojem je Novak napravio brejk, isti u sledećem potvrdio, a zatim i duplirao. Sigurnih 6:2 za prvu pobedu na šljaci u 2023. godini.

Statistika meča: as poeni (4-5), dvostruke servis greške (2-7), direktni poeni (14-24), neiznuđene greške (21-31), broj osvojenih poena (79-63).

Sledeći rival prvog favorita „Rolex Monte-Carlo Masters“-a biće Italijan Lorenco Muzeti (ATP #21) koji je deklasirao sunarodnika Luku Nardija 6:0, 6:0.

Novak će meč trećeg kola odigrati u četvrtak.

Fotografija: Profimedia

Podeli post