Novak u osmini finala US Opena


četvrtu godinu u nizu, Novak će igrati u osmini finala Otvorenog prvenstva SAD.

Treći nosilac završnog Grend Slema u 2010. godini „ulazak“ u drugu nedelju turnira obezbedio je maksimalnom pobedom nad domaćim teniserom, Džejmsom Blejkom – 6:1, 7:6 (7:4), 6:3.

Meč je trajao jedan čas i 44 minuta, u okviru kojih je Novak načinio 14 vinera (Blejk 27), 13 grešaka (naspram 31), 4 as poena i samo jednu duplu servis grešku.

Tokom gotovo čitavog okršaja koji je odigran u večernjem terminu, u Njujorku je duvao jak vetar prouzrokovan uraganom „Earl“, koji je zahvatio istočnu obalu SAD. Ispostavilo se da je isti više prijao srpskom teniseru.

Novak je furiozno ušao u meč. Dva brejka i ogromnih 5:0 doneli su našem teniseru veliku dozu samopouzdanja pred nastavak duela. Set je završen rezultatom 6:1.

Prvi brejk u drugom setu pripao je Blejku za vođstvo od 4:2. Novak se u predstojećem gemu odmah revanširao 30-godišnjem Amerikancu i izjednačio na 4:4. Došao je na red taj-brejk u kojem Novak pravi dva mini-brejka u nizu, Blejk uzvraća na isti način, da bi u devetom poenu novi mini-brejk Srbina praktično obezbedio prednost od 2:0.

U trećem setu završni udarac Novaka u vidu oduzimanja servisa usledio je u šestom gemu za mirno privođenje susreta kraju.

„Danas sam bio izuzetno fokusiran. Ostao sam smiren i pored jakog vetra, našao sam pravi put kako da se izborim u određenim trenucima. Mislim da sam pre svega dobro servirao. U ovakvim uslovima to je bilo veoma bitno.“

Osmina finala US Opena pred Novaka donosi 19. nosioca turnira, još jednog američkog tenisera, ovog puta Mardija Fiša.

Fiš je u trećem kolu u maratonu savladao Francuza Arna Klemona – 4:6, 6:3, 6:4, 1:6, 6:3 i tako osigurao peti susret protiv Novaka. U prethodna četiri, Novak je bio besprekoran.

„Igrao sam sa Mardijem nekoliko puta na različitim podlogama. Igrali smo na US Openu davne 2006. godine. čini mi se da Mardi pokazuje svoj najbolji tenis trenutno. Kreće se veoma dobro, a i dobro servira, kao i uvek. Ume da prepozna trenutak kada treba da izađe na mrežu. Moraću da dam svoj maksimum kako bih ga savladao,“ završio je Novak.

Podeli post