Novak u polufinalu Monte Karla i u singlu i u dublu!


Novak Đoković, treći nosilac u Monte Karlu, prvi je polufinalista „Monte Carlo Rolex Masters“ turnira, koji se igra za nagradni fond od 2,75 miliona evra.

Najbolji srpski teniser je u četvrtfinalu savladao osmog tenisera sveta, Fernanda Verdaska rezultatom 2:1, po setovima 6:2, 4:6, 6:3 i tako poveo u međusobnim duelima protiv Španca sa 3:2.

Ovim trijumfom Novak je izjednačio prošlogodišnji rezultat u Monte Karlu, kada je izgubio polufinalni meč od Rodžera Federera.

Sve je počelo kako se samo poželeti može. Novak je ušao u meč izuzetno raspoložen, što je rezultiralo brejkom već u drugom gemu i vođstvom od 2:0. U prilog tome ide i podatak da je prvih deset poena u meču pripalo srpskom teniseru, koji je i naredni servis gem materijalizovao u svoju korist za prednost od 3:0. Agresivnu i preciznu igru Novak je pružio i u nastavku, da bi u osmom gemu još jednom oduzeo servis rivalu za vođstvo od 1:0 u setovima posle 6:2. Prvi period igre trajao je samo 22 minuta.

Tempo iz prvog Novak je preneo na uvodni deo drugog seta. Poveo je sa 1:0, da bi prvi problemi usledili u trećem gemu, u kome treći nosilac spašava prvu brejk loptu. Pri prednosti od 2:1, Đoković je imao tri prilike da po treći put napravi brejk, ali Španac je tada zaigrao sigurnije i izvukao se iz neprijatne situacije. U narednom gemu stigla je kazna u vidu prvog brejka koji pravi Verdasko. Tu prednost nije dugo čuvao, jer isti odgovor stiže sa druge strane. Ipak, u devetom gemu Španac je pokazao zašto je osmi igrač na ATP listi, stigao do novog brejka, koji je u narednom gemu krunisao izjednačenjem u setovima posle 6:4.

U treći set obojica tenisera ušli su sigurno. Prvi je popustio Verdasko, Novak u šestom gemu stiže do odlučujućeg brejka, koji mu je otvorio vrata pobede. Set je završen rezultatom 6:3.

Susret je trajao 2 časa i 18 minuta, a tokom istog Novak je načinio 39 grešaka, devet manje od Verdaska. 18 vinera načinio je srpski teniser, duplo više od Španca.

Novakov rival u polufinalu Mastersa u Monte Karlu u subotu u 13.30h biće Stanislasa Vavrinka (Švajcarska, 13), koji je zaustavio Andreu Beka (Nemačka, kvalifikant) – 6:2, 6:4.

Biće to osmi po redu susret srpskog i švajcarskog tenisera. Prednost od 5:2 drži Novak. Poslednji duel dvojica tenisera odigrali su u trećem kolu ovogodišnjeg Indijen Velsa, kada je slavio Novak rezultatom 7:6, 7:6.



Sa druge strane, Novak i Viktor nastavljaju da ruše nosioce u konkurenciji parova.

Nakon pada osmih, i četvrti „kosturaši“ Bupati i Novle, osetili su moć srpskog tandema Đoković / Troicki 6:4, 4:6, 12:10.

Polufinalni duel biće krajnje zanimljiv, jer će protivnici Srba biti drugi nosioci, srpsko-kanadska kombinacija Nenad Zimonjić / Danijel Nestor. Ovaj meč odigraće se takođe u subotu sa početkom oko 17.30h.

Podeli post