Novak u polufinalu Šangaja posle spektakla sa Simonom!


Najbolji srpski teniser u najuzbudljivijem meču turnira, sa iznenađujuće mnogo brejkova tokom 2 časa i 23 minuta, savladao je desetog tenisera sveta, Francuza Žila Simona.

Konačan rezultat glasi 2:1 (6:3, 2:6, 6:2) u korist Noleta. Time je Novak obezbedio polufinale Mastersa u Šangaju, što je njegov četvrti uzastopni plasman u samu završnicu turnira.

Đoković je oduzeo servis Simonu u drugom gemu meča. Isti je trajao 9 minuta, odigrano je 14 poena, a Novak je iskoristio svoju četvrtu priliku za vođstvo od 2:0. Francuz je uzvratio u petom gemu, ali je Nole napravio još jedan brejk i potom poveo sa 5:2. Srpski teniser je prvim as poenom u meču obezbedio sebi tri set lopte i iskoristio prvu za 6:3.

Simon je dominirao u drugom setu. Osvojio ga je rezultatom 6:2, uz dva brejka.

Igrači nisu uspevali da osvajaju gemove na svoj servis na startu trećeg seta. Videli smo pet brejkova, od kojih je Nole napravio tri. Poslednji je potvrdio u šestom gemu i poveo sa 4:2, što je bilo presudno za ishod meča. Novak je osvojio i naredna dva gema uz jedan brejk za konačnih 6:2.

Novak će se u polufinalnom meču sastati sa najbolje plasiranim ruskim igračem na ATP listi, 6. nosiocem turnira, Nikolajem Davidenkom po četvrti put u karijeri. Nole je za sada uspešniji i vodi sa 2:1.

Davidenko je u četvrtfinalu savladao Radeka Štepaneka rezultatom 6:1, 4:6, 6:1.

“Zanimljivo je da sada imam iste protivnike kao prošle godine na Masters kupu. Tada sam na ovom terenu u polufinalu pobedio Simona, a u finalu Davidenka, a sada su mi oni protivnici jedno kolo ranije“, rekao je Novak.

“U većini slučajeva kada sam lomio rekete, stvari su kretale bolje za mene. Pozitvno je to što sam posle mnogo uspona i padova uspeo da pronađem najbolja rešenja u najvažnijim poenima. Bio je to meč nabijen emocijama i sa neverovatnom obostranom tenzijom“.

“Nadam se da ću ponoviti uspeh sa prošlogodišnjeg turnira, mada znam da to neće biti nimalo lako. Nikolaj ima toliko sezona i vrhunskih mečeva iza sebe i uvek je smiren. Igra krajnje agresivno i lopticu udara veoma rano. To znači da ću morati da napravim odličnu taktiku i da budem spreman za njegovu agresivnost. Za pobedu će mi biti potrebno veliko strpljenje i još veća mudrost“, zaključio je Novak.

Meč je na programu u subotu od 10.30h, uz direktan prenos na Sport klubu i RTS.

Podeli post